Românii renunţă să mai cumpere maşini SECOND-HAND. Vezi ce se întâmplă cu acestea

Numărul autoturismelor second-hand înmatriculate în România a scăzut cu peste 7%, în primele şapte luni ale anului 2014, a anunţat Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Totodată, în iulie 2014 s-a consemnat o creştere cu aproape 35% faţă de acelaşi interval din 2013.
Romania TV
13 aug. 2014, 08:54
Românii renunţă să mai cumpere maşini SECOND-HAND. Vezi ce se întâmplă cu acestea

Înmatriculările de autoturisme second-hand în România au continuat să scadă, iar în primele şapte luni ale anului au fost consemnate 119.208 unităţi, mai puţine cu 7,23% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, arată statistica DRPCIV.

Conform sursei citate, la nivelul lunii iulie a acestui an, s-au înmatriculat 20.575 de autoturisme rulate, în scădere cu 23,14% comparativ cu iulie 2013. În perioada ianuarie – iulie a acestui an, la DRPCIV au fost definitivate dosare de înmatriculare pentru 119.208 autoturisme second-hand, cu 7,23% sub nivelul primelor şapte luni din anul anterior, când erau consemnate 128.504 înregistrări.

Marca auto preferată a românilor, când vine vorba despre maşini rulate, rămâne Volkswagen, cu 33.479 unităţi înmatriculate din ianuarie până în iulie 2014 (+5,52% faţă de anul trecut). Topul preferinţelor continuă cu Opel (21.541 unităţi, -2,48%) şi Ford (13.969 unităţi, -7,98%).

Pe de altă parte, Dacia se situează în a doua jumătate a clasamentului, cu 495 de exemplare second-hand înmatriculate, dar în creştere cu 55,17% faţă de intervalul ianuarie – iulie 2013, când se consemnaseră 319 înregistrări.

Citeşte şi După modelul programului „PRIMA CASĂ” urmează programul „PRIMA MAŞINĂ”

Cu peste 7.000 de unităţi second-hand înregistrate de la începutul anului la DRPCIV, mărcile Audi şi BMW se regăsesc, de asemenea, în preferinţele românilor.

La capitolul mărci exclusiviste, statistica DRPCIV relevă, în primele şapte luni din 2014, scăderi la majoritatea modelelor, după cum urmează: Cadillac (-35,29%, respectiv 11 unităţi faţă de 17), Chrysler (41 de unităţi, -75,30%), Hummer, Lamborghini şi Pontiac (cu -100%), Lada (9 unităţi, -10%) şi Jeep (54 de unităţi, -75,68%).

Pe acelaşi segment, s-au înregistrat creşteri la mărcile: Maserati (7 unităţi, +133,33%), Ferrari (8 unităţi, +14,29%), GWM, Lotus, Morgan şi Lincoln (cu 100%).

În ceea ce priveşte situaţia înmatriculărilor de maşini noi, statistica oficială arată că, la nivelul lunii iulie din 2014, s-a consemnat o creştere cu aproape 35%, comparativ cu acelaşi interval din 2013, până la 10.681 de unităţi, în timp ce pe segmentul autoturismelor s-a consemnat un salt de peste 46%, iar Dacia a rămas în preferinţele românilor.

TOP 10 cele mai ieftine maşini noi din România. Vezi cine se află în capul listei

La sfârşitul anului 2013, parcul auto naţional din România ajunsese la aproximativ 5,98 milioane de unităţi, în creştere cu 4,73% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. Din acest total, aproape 4,7 milioane de exemplare erau autoturisme, iar peste 3,3 milioane aveau motoare pe benzină.

Totodată, 1,91 milioane de vehicule din parcul auto naţional erau mai vechi de 6-10 ani, iar 1,42 milioane de unităţi aveau un grad de uzură cuprins între 11 şi 15 ani. Aproape 1,14 milioane de maşini erau mai vechi de 20 de ani.

În plus, la nivel general, 2,35 de milioane români au preferat maşinile Diesel, iar 3,32 de milioane cele pe benzină.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri