Samsung Electronics DĂ BANI clienţilor care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei

Samsung Electronics oferă stimulente financiare clienţilor care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei.

RomaniaTV.net
13 oct. 2016, 08:23
Samsung Electronics DĂ BANI clienţilor care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei

Samsung Electronics speră să îşi protejeze reputaţia după scandalul Galaxy Note 7 şi a început să ofere stimulente financiare clienţilor din Coreea de Sud care îşi schimbă smartphone-urile Galaxy Note 7 cu alte modele ale companiei.

Compania sud-coreeană trebuie să limiteze daunele provocate de aprinderea sau explozia telefoanelor Note 7, a căror producţie a fost oprită, îm timp ce Apple şi LG Electronics încearcă să fure din cota de piaţă a liderului mondial. Samsung intensifică eforturile de marketing şi promovare a celorlalte smartphone-uri din gama Galaxy, pentru a atenua lovitura scoaterii din producţie a dispozitivelor premium Note 7.

Citeşte şi Samsung ar putea renunţa DEFINITIV la brandul Note

„Experienţa din industrie, cum ar fi declinul Nokia şi BlackBerry, arată cum producători de succes pot pierde rapid din cota deţinută pe piaţa telefoanelor”, se arată într-un raport al Fitch.

În Statele Unite, Samsung a început să trimită clienţilor cutii rezistente la incendii şi mănuşi protectoare pentru returnarea telefoanelor Note 7. În Coreea de Sud, compania dă clienţilor banii înapoi sau telefoane la schimb. Clienţii care au returnat telefoane Note 7, la preţuri de circa 880 de dolari, au primit în schimb cupoane de 30.000 de woni (26,91 dolari), iar cei care au optat pentru un alt model Samsung high-end primesc credit pentru servicii mobile de 70.000 de woni.

Ofertele sunt menite să compenseze „deranjul” provocat clienţilor, potrivit unui comunicat al Samsung.

Acţiunile Samsung sunt în creştere cu 2,4%, pe o piaţă în stagnare, după pierderile masive din ultimele zile. Miercuri, compania a redus estimarea de profit trimestrial cu 2,3 miliarde de dolari, pentru a reflecta impactul retragerii dispozitivelor Note 7, dând speranţe investitorilor că impactul financiar al crizei a fost luat în calcul.