Şofer rănit grav după ce a sărit cu maşina de pe un pod pentru a evita un accident

Un subofiţer din cadrul Penitenciarului Brăila a ajuns în stare gravă la spital, după ce a sărit cu maşina de pe un pod, evitând astfel coliziunea frontală cu un alt autoturism.

10 iul. 2014, 10:41
Şofer rănit grav după ce a sărit cu maşina de pe un pod pentru a evita un accident

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, Simona Kober, a declarat joi că subofiţerul implicat în accident este Ionel Muşat, angajat al instituţiei în zona de pază a deţinuţilor, care se afla în timpul liber în momentul producerii evenimentului, scrie Agerpres.

Subofiţerul Ionel Muşat circula dinspre Măxineni spre Brăila, iar la un moment dat a intrat în depăşire în apropierea podului din localitatea Latinu, a scăpat volanul de sub control şi a zburat de la o înălţime de 10 metri, aterizând pe câmp.

Mai mulţi săteni au văzut maşina zburând de pe pod mai mult de 200 de metri şi au alergat la faţa locului, unde l-au găsit pe şofer sub roţile autoturismului. Oamenii au reuşit să răstoarne maşina pe o parte şi să îl scoată pe şofer, care respira cu greutate şi se afla într-o stare gravă.

Citeşte şi Accident neobişnuit la Suceava. Poliţist rănit, după ce a căzut cu maşina în groapa din şosea VIDEO

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

„Am preluat un bărbat, victimă a unui accident rutier, găsit la locul accidentului în stare comatoasă, cu un traumatism cranio-facial. Suntem rezervaţi, deoarece traumatismul cranio-facial ridică mari probleme”, a declarat dr. Bogdan Botăreanu, medic de gardă la Serviciul de Resuscitare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Înainte de a sări de pe pod, autovehiculul condus de Ionel Muşat a fost pe punctul de a izbi frontal o altă maşină aflată pe sensul opus, condusă regulamentar de băcăuanul Claudiu Iosub, căreia i-a acroşat şi i-a spart oglinda laterală.

„Când mi-a spart oglinda avem geamul puţin deschis şi mi-au sărit cioburi în mână. Am avut mare noroc că nu m-a izbit frontal, pentru că avea peste 120 kilometri la oră”, a relatat Claudiu Iosub.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Citeşte şi Un vasluian a murit în urma unui accident de circulaţie provocat de un tânăr