1.000 de lei în plus pentru fiecare copil care se va naşte. Măsura luată de mai mulţi consilieri pentru a creşte natalitatea

Măsură inedită luată de mai mulți consilieri. Aceștia au adoptat o hotãrâre potrivit căreia părinții vor primi un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei, pentru fiecare copil pe care îl vor aduce pe lume.

01 mart. 2019, 07:26

Se întâmplă în comuna Suletea din județul Vaslui, acolo unde Primăria și Consiliul Local a decis să ia măsuri pentru a încuraja natalitatea.

Citeşte şi O vasluiancă a chemat ambulanţa pentru a naşte. După două ore de investigaţii i s-a spus că nu e gravidă, ci balonată!

„Este o mãsurã pentru stimularea natalității! Consilierii locali au fost de acord cu propunerea mea de a acorda un stimulent financiar de 1000 de lei fiecărui copil care se va naste în comuna noastrã! Astfel, sperãm cã prin acest proiect natalitatea va creste, iar discrepanta mare între nasteri si decese va fi una mai echilibratã, mult mai îmbucurãtoare! Spre exemplu, anul trecut am înregistrat 45 de decese și doar…11 nasteri! Sã fie într-un ceas bun, spor la treabã!”, a precizat primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas, pentru presa locală.

Declinul demografic se accentuează în continuare în România

Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în februarie, când s-au pierdut 10.137 de locuitori, mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o reducere a natalităţii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În februarie 2018 s-au născut 12.691 de copii, cu 4.437 mai puţini decât în ianuarie 2018 şi cu 325 mai puţini decât în februarie 2017.

Populaţia României a scăzut cu 69.279 de persoane din cauza declinului demografic, cu 27,5% mai mult decât în anul anterior, în special ca urmare a scăderii natalităţii.