1,2 milioane de români mănâncă zilnic produse fast-food, de o jumătate de miliard de euro pe an

Mâncarea ieftină şi rapidă este tot mai căutată de români. Statisticile arată că bucureştenii dau în fiecare an zeci de milioane de euro pe shaorma, pizza sau mâncare chinezească.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 08:36
1,2 milioane de români mănâncă zilnic produse fast-food, de o jumătate de miliard de euro pe an

Pe o piață dominată de lanțurile internaționale de fast-food, bucureștenii comandă zilnic 25.000 de shaorme, 10.000 de pizza și 500 de porţii de mâncare chinezească, arată o statistică publicată de capital.ro. Patronii restaurantelor de acest fel încasează anual 65 de milioane de euro anual, doar în Bucureşti.

La nivel naţional, cifrele sunt şi mai mari. Aproximativ 6% din populaţia României – 1,2 milioane de persoane – consumă mâncare de tip fast-food. Dintre aceştia, 200.000 mănâncă zilnic pizza, shaorma sau mâncare chinezească. Consumul este însă în creştere, după cum au indicat statisticile realizate în ultimii ani.

Potrivit unei estimări făcute de Capital, „cea mai populară mâncare este shaorma, însă după valoarea medie a comenzii, cel mai mult, românii plătesc pe mâncarea chinezească(…)Trebuie menționat că, pe aceste segmente, în special jucătorii mici lucrează mult la negru, iar datele oficiale sunt prea puțin disponibile în unele cazuri”.

Întreaga piaţă fast-food este estimată la aproximativ o jumătate de miliard de euro anual, între care shaorma, pizza şi mâncarea chinezească ocupă aproximativ 20%.