LA MULTI ANI, ROMÂNIA! Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională

Manifestările organizate în toată ţara de Ziua Naţională a României au scos în stradă zeci de mii de români. Bucureştenii au mers dimineaţă să vadă parada militară din Piaţa Arcului de Triumf. Înghesuială mare a fost şi la mesele cu mâncare tradiţională oferite de unele primării.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 19:59

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază au participat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. La Arcul de Triumf, s-au adunat o serie întreagă de demnitari ai statului român: Victor Ponta, Crin Antonescu, Adrian Năstase, Petre Roman, Augustin Zegrean, Emil Constantinescu, Valeriu Zgonea, George Maior, Theodor Meleşcanu, Nicolae Văcăroiu, Mircea Duşa, Daniel Constantin, Sorin Oprescu ş.a. Casa Regală este reprezentată de către prinţul Nicolae.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Piaţa Arcului de Trimf cu puţin timp înainte de începerea paradei. Şeful statului a venit însoţit de omologul său moldovean, Nicolae Timofti, ei fiind întâmpinaţi de ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Parada militară de 1 DECEMBRIE în Piaţa Arcului de Triumf

Deşi a fost ignorat de preşedintele Traian Băsescu, în Piaţa Arcului de Triumf unde a fost organizată parada militară de Ziua Naţională a României, premierul Victor ponta a mers să dea mâna cu Traian Băsescu şi cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti. Apoi Ponta a mers şi a dat mâna şi cu Crin Antonescu.

VEZI AICI PROGRAMUL PARADEI DE LA aRCUL DE TRIUMF

Peste 5.000 de persoane au asistat la parada militară care s-a desfăşurat, duminică, de Ziua Naţională, în faţa Palatului Administrativ din Timişoara, unde au defilat aproape 600 de militari şi o sută de mijloace tehnice, iar trei elicoptere au survolat zona. Parada militară de Ziua Naţională, care a început la ora 10.00 şi s-a încheiat după aproximativ două ore, s-a desfăşurat, la fel ca anul trecut, pe Bulevardul Revoluţiei, în faţa Palatului Administrativ din Timişoara, care găzduieşte Prefectura şi Consiliul Judeţean Timiş, evenimentul fiind urmărit de peste 5.000 de persoane

Citeşte şi: 1 Decembrie la Alba Iulia. Ziua Naţională va fi sărbătorită cu focuri de artificii

Ziua Porţilor Deschise la Parlament. Vizitatorii, întâmpinaţi cu brazi împodobiţi şi foc de artificii

Românii s-au înghesuit de ziua lor să vadă cea mai mare clădire din Europa. Casa Poporului şi-a deschis porţile de Ziua Naţională a României, iar curioşii pot ajunge chiar şi în biroul şefului Camerei Deputaţilor.
Special pentru 1 decembrie Parlamentul a fost decorat de sărbătoare, iar organizatorii au pregătit şi un foc de artificii.

Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria

Şi la Palatul Victoria a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”. Clădirea Guvernului României a fost deschisă publicului între orele 9.00-15.00.

Vizită gratuită în Arcul de Triumf

Şi Arcul de Triumf poate fi vizitat, gratuit, de vineri până duminică, edificiul fiind şi gazda unor expoziţii atractive.

„Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea lui Carol I, inaugurat pe 1 Decembrie

Principesa Margareta şi principele Radu, alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au efectuat, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, iar la finalul călătoriei va fi inaugurat „Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I.

Potrivit Casei Regale, trenul regal a plecat din Gara Sinaia. Accesul publicului la eveniment este liber. După ora 15.45, trenul regal a ajuns în Gara de Nord din Bucureşti. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a „Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea regelui Carol I.

Ziua Naţională a României, sărbătorită în Sectorul 6 cu o mie de porţii de fasole cu ciolan

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de Primăria Sectorului 6 cu 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la evenimentul organizat în parcarea din zona Pieţei Drumul Taberei, potrivit Mediafax. Începând cu ora 10.30, toţi locuitorii Sectorului 6 sunt invitaţi să celebreze 95 de ani de la Marea Unire cu peste 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, într-un cadru specific cu muzică populară.

Sectorul 2 oferă, gratuit, 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi de Primăria Sectorului 2, cu 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la 20 de corturi ostăşeşti amenajate special pentru acest eveniment.

Un spectacol pirotehnic eveniment, ‘Emotion Romania’, este pregătit la Alba Iulia de 1 Decembrie de organizatorii ‘Festivalului de România’, care sunt convinşi că acesta va constitui unul din principalele puncte de atracţie ale programului dedicat Zilei Naţionale