1 iunie 2023. Cât costă benzina și motorina la stațiile peco din România. Ce trebuie să știe șoferii despre carburanții cu biocombustibili introduși pe piață

Iată cum arată prețurile pentru benzină și motorină în data de 1 iunie 2023. În plus, începând cu această zi, au fost introduși biocombustibilii pe piața din România. Ce trebuie să știe șoferii despre acest aspect.

01 iun. 2023, 10:41
1 iunie 2023. Cât costă benzina și motorina la stațiile peco din România. Ce trebuie să știe șoferii despre carburanții cu biocombustibili introduși pe piață
1 iunie 2023. Cât costă benzina și motorina la stațiile peco din România. Ce trebuie să știe șoferii despre carburanții cu biocombustibili introduși pe piață

1 iunie 2023 – Preț benzină și motorină. Site-ul peco-online.ro a publicat prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară, așadar șoferii pot consulta această listă pentru a afla cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi.

Citește și: Prognoza meteo 1 iunie 2023. Ciclonul se întoarce, se anunţă furtuni violente în toată ţara

Conform informațiilor prezentate de sursa citată nu au existat modificări semnificative ale prețurilor, comparativ cu ziua trecută.

Așadar, cea mai ieftină benzină din România poate fi găsită la Sânnicolau Mare, în Timiș la stația Petrom și poate fi cumpărată la prețul de 6.46 de lei pe litru. Dacă ne referim la motorină, cel mai bun preț, de 6.44 de lei, poate fi găsit într-o stație Petrom situată în județul Dâmbovița, Titu, pe Strada Gării. Pentru GPL cel mai bun preț este găsit în București în Sectorul 2, la stația Lukoil. Acolo acesta poate fi cumpărat cu 3.65 de lei.

1 iunie 2023. Cele mai bune prețuri din București pentru combustibili

  • Cel mai bun preț pentru benzina standard din București joi, 1 iunie 2023, este de 6.46 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din sectorul 5.
  • Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 6.46 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5.
  • Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.65 lei și se vinde la acest preț stația Lukoil, din Fundeni, sectorul 2.

1 iunie 2023. Sunt introduși pe piața biocombustibili

Începând cu data de 1 iunie există o nouă regulă cu privire la combustibili. Benzina și motorina vândute în România trebuie să conțină, în mod obligatoriu, biocarburanți în proporție de 8% pentru benzină și de 6,5% pentru motorină, conform unei ordonanțe a Guvernului.

Această măsură are ca scop alinierea cu normele UE, astfeș încât România să își poată respecta obligația de a reduce gazele cu efect de seră. O altă obligație asumată de țara noastră, care se suprapune cu această decizie este aceea de a folosi minimum 10% energie din sursele regenerabile, pentru formele de transport.

Această modificare va avea totuși un impact semnificativ asupra șoferilor din România. Odată cu introducerea biocombustibililor în stațiile de alimentare, oamenii ar putea începe să scoată mai mulți bani din buzunar pentru carburanți. În realitate, acest lucru este inevitabil, dat fiind că este parte a planului de reducere a emisiilor de CO2 inițiat de Comisia Europeană. Se pare că mașiniile au nevoie de cantități mai mari de biocombustibil, comparativ cu cantitățile de benzinp necesare pentru a parcurge aceeași distanță. Mașinile consumă mai rapid acest tip de combustibil. În mod evident, acest lucru a născut un val de îngrijorare în rândul clienților, dar aceasta este doar o mică parte a problemei. Vehiculele mai vechi nu sunt prea fiabile, dat fiind că mașinile care utilizează biocombustibil sunt mai predispuse la defecțiuni.

Citește și: Minivacanța de 1 iunie 2023! Ce variante au angajații care trebuie să lucreze în zilele care sunt libere prin lege. Iată ce prevede Codul Muncii