1 iunie. La mare de Ziua Copilului. Plaje pline de turişti după ridicarea restricţiilor

Turiștii au umplut plajele după ridicarea restricțiilor la 1 iunie. Sute de oameni au mers pe plajă în staţiunile de la malul Mării Negre în prima zi de vară. În Vama Veche parcările sunt pline.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 10:36
1 iunie. La mare de Ziua Copilului. Plaje pline de turişti după ridicarea restricţiilor

Alice are 23 de ani, este din Bucureşti şi a venit în Vama Veche doar pentru o zi. 

„Azi au dat drumul la plajă, putem merge fără restricţii. Şi dacă tot este Ziua Copilului am zis să ne facem un cadou. Obişnuiam să vin în Vamă şi înainte şi îmi place atmosfera. Aveam nevoie de această ieşire”, spune Alice.

Restricţii importante rămase de la 1 iunie 2020. Măsurile mai puţin ştiute care îi frustrează pe români. LISTA INTERDICŢIILOR

 

Se dă startul sezonului estival în România. Ce REGULI trebuie să respecte turiştii la plajă

De astăzi, avem libertate de circulație oriunde în țară, terasele se redeschid și se dă startul sezonului estival. Rămân însă în vigoare câteva obligații care trebuie respectate întocmai.

Potrivit ordinului pentru aprobarea normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de operare a plajelor turistice, semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi de secretarul de stat Mircea Fechet de la Ministerul Mediului, publicat în Monitorul Oficial, între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri, dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

De asemenea, administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.

Echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi. 

La capitolul activităţilor sportive şi de agrement desfăşurate pe plaje, acestea nu sunt permise decât în spaţii special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

Nu în cele din urmă, personalul operatorului economic sau al administratorului plajei, după caz, va purta mască şi se vor asigura dispozitive şi produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor turiştilor şi informaţii cu privire la modul de utilizare.

 

Declaraţia pe propria răspundere la părăsirea localităţii devine istorie de la 1 iunie, când România a intrat în a doua etapă de relaxare a măsurilor contra răspândirii COVID-19. Atenţie! Chiar dacă s-au relaxat unele măsuri, până în 15 iunie autorităţile pot da în continuare amenzi. 

Declaraţia pe propria răspundere nu mai este necesară la părăsirea localităţii. Pentru ce poţi fi AMENDAT după 1 iunie