1 MAI: Mica mare de la munte, alternativa perfectă pentru minivacanţă

VACANŢĂ 1 MAI. Soare, valuri, bucate alese și tot ce aveți nevoie pentru o minivacanță care să vă aducă liniștea după primele luni agitate ale anului. Lăsați în urmă aglomerația litoralului și îndreptați-vă pașii către Transfăgărășan. Pe malul lacului Vidraru, se ascunde un loc care aduce în munți un strop din vraja mării. Cunoscută pentru frumusețea peisajelor, zona ascunde locuri minunate în care vă puteți petrece zilele libere de început de mai.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 08:55

VACANŢĂ 1 MAI. Dacă vreți să fugiți departe de aglomerația litoralului, ați face o alegere înțeleaptă să vă îndreptați către zona de nord a Argeșului. Printre creste de rocă, pe drumul care străpunge muntele, veți descoperi un loc minunat care vă va cuceri imediat ce vi se va dezvălui în fața ochilor.

În liniștea pădurii, pe malul înalt al lacului Vidraru, vă așteaptă hoteluri și pensiuni care pot satisface gusturile celor mai pretențioși oaspeți. Dacă nu sunteți fani ai traseelor montane și vreți să vă bucurați de tihna unei vacanțe binemeritate, aici este locul perfect. Puteți admira peisajul din piscină sau de pe terasele înalte și însorite.

Citeşte şi Află cât te costă o minivacanţă de 1 MAI la munte şi ce oferă hotelierii

Specilitatea culinară a locului este peștele gătit cu măiestrie de echipa de maeștri bucătari. Dacă sunteți curioși să aflați cum de ajung să fie atat de gustoase preparatele pe care le primiți în farfurii, puteți asista la felul în care se prepară meniurile speciale. Dacă insistați, este posibil să vă fie divulgate și câteva secrete.

Alegerea vinului potrivit ar putea fi totuşi o problemă. Pentru că toate sunt foarte bune, nu vă veți putea opri la un singur soi, deși așa ar fi indicat. Gazdele vă vor invita la o degustare a vinurilor din podgoria proprie sau din viile pârguite pe dealurile Oltului.

Cu mâncare bună și băuturi premiate sigur kilogramele în plus le vor face pe doamne să ofteze. Pentru că prognoza meteo este mai mult decât favorabilă, nu stați într-un singur loc. Excursiile către Bâlea Lac vă vor hrăni și spiritul. Dacă vă plac misterele, vizitați cetatea Poienari sau mânăstirile ascunse de pădurile dese. Ghizii locali vă vor îndrepta către cele mai bune trasee.