10 alimente care îţi protejează pielea de soare

Protejează-te pe timpul verii nu doar cu creme și loțiuni de plajă, ci și cu o alimentație bine gândită pentru o piele bronzată, dar frumoasă și sănătoasă.

RomaniaTV.net
21 iun. 2016, 11:36
10 alimente care îţi protejează pielea de soare

Știm deja că frumusețea vine din interior, așa că de ce n-ar fi valabil și pentru pielea noastră? Așa cum cantitatea de apă, aportul de vitamine și cel de grăsimi sănătoase se observă pe calitatea tenului, așa și restul corpului răspunde la acest aport. Cătălina Grama ne spune că sunt și alimente care te pot ajuta, la nivelul dermei, să traversezi cu brio chiar și cele mai toride zile. Iată care sunt acestea:

1. Rodia – conține cea mai bogată sursă de polifenoli, ce luptă împotriva radicalilor liberi. Studiile unui medic dermatolog au demonstrat că introducerea rodiei în dietă crește capacitatea de protecție cu peste 20% în timpul unui an.

2. Morcovul – beta-carotenul este responsabil de protecția solară, motiv pentru care multe creme cu protecție solară conțin morcov. Îl poți consuma crud sau integrat în fresh-uri proaspete.

3. Portocalele – în general, fructele sau legumele de culoare portocalie ne protejează împotriva razelor soarelui, iar vitamina C ajută la prospețimea pielii.

Vezi pe www.okmagazine.ro ce alimente te ajută în lupta cu razele UV!