10 ani de la moartea lui Teo Peter. Militarul american care l-a accidentat mortal a fost găsit nevinovat

Zi tristă pentru fanii trupei Compact. În data de 4 decembrie se împlinesc 10 ani de când basistul Teo Peter a fost ucis într-un accident rutier în Bucureşti, de către un militar american. Drama din decembrie 2004 a scandalizat România, pentru că americanul a fost trimis imediat peste Ocean şi, ulterior, a fost găsit nevinovat de către Curtea Marţială a Statelor Unite. 

RomaniaTV.net
04 dec. 2014, 12:29
10 ani de la moartea lui Teo Peter. Militarul american care l-a accidentat mortal a fost găsit nevinovat

Acum fix 10 ani, muzica românească avea să fie lovită de una dintre cele mai mari tragedii. Teo Peter, basistul trupei Compact, a murit spulberat de maşina unui militar american.

Imediat după accident, puşcaşul american Christopher Van Goethem, care era beat în momentul accidentului, a fost trimis în SUA şi judecat acolo. Procesul a durat câţiva ani, iar militarul a fost declarat nevinovat.

Supranumit „Bruce Springsteen de România”, Teo Peter era basistul trupei Compact încă din 1977. Un muzician desăvârşit şi un om vesel, extrem de iubit de colegii de trupă şi de fani.

La doar şase luni de la moartea lui Teo Peter, trupa Compact avea să fie lovită de o nouă dramă. În mai 2005, chitaristul Emil Laghia a fost înjunghiat mortal de iubita lui.