10 beneficii ale piperului pentru sănătatea ta

Piperul (negru sau alb) nu numai că da gust mâncărurilor și e mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că are o și mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. De exemplu, piperul nu da dureri de stomac, așa cum se credea până de curând. Dar este și excelent pentru digestie. În multe părți ale lumii proprietățile sale antibacteriene sunt puse la treabă pentru a conservă alimente perisabile! Mai mult, piperul este o sursă bună de fier, potasiu, mangan, vitamină C, vitamină K și fibre.

RomaniaTV.net
16 feb. 2019, 20:05
10 beneficii ale piperului pentru sănătatea ta

Expertii de la organicfacts.net ne ofera o lista cu cateva dintre numeroasele calitati benefice pe care le are mirodenia noastra de zi cu zi.

1. E bun pentru stomac

Piperul creste nivelul secretiei de acid din stomac. El ajuta astfel digestia si combate diareea, constipatia, balonarea si crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.

2. Ajuta la slabit

Cojitele in care sunt invelite boabele de piper (si care sunt macinate o data cu ele) ajuta la dizolvarea celulelor grase siaccelereaza arderile metabolice, asadar, mancarurile piperate sunt o cale buna de a scadea in greutate.

3. E benefic pentru piele

Cercetatorii londonezi au descoperit ca piperul poate ajuta la vindecarea bolii de piele numite vitiligo, o maladie care depigmenteaza portiuni din piele, facandu-le albe-rozalii. Studiile arata ca piperina, substanta care da gustul iute piperului, poate stimula pielea sa produca pigment. Aplicarea piperinei pe zonele afectate combinata cu terapia cu ultraviolete a dat rezultate mult mai bune decat orice alt tratament pentru vitiligo. In plus, piperina protejeaza pielea de efectele nocive ale expunerii in exces la radiatiile ultraviolete.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.