10 lucruri SURPRINZĂTOARE ce se întâmplă ATUNCI CâND ESTE LUNĂ PLINĂ

Milioane de oameni au ocazia să vadă Luna plină sângerie și eclipsă totală lunară de Luni 21 ianuarie 2019, cea de-a două eclipsă din seria eclipselor 2019 – prima fiind cea parțială de Soare din 6 ianuarie. Acest tip de eclipsă și de Luna plină va mai fi vizibilă în 2020 și este un fenomen cu totul spectaculos și nu foarte întâlnit, fiind doar de 28 ori într-un secol.

RomaniaTV.net
20 ian. 2019, 20:31
10 lucruri SURPRINZĂTOARE ce se întâmplă ATUNCI CâND ESTE LUNĂ PLINĂ

De cand lumea si pamantul, exista foarte mult folclor si superstitie despre unul din cele mai misterioase fenomene astrologice ce au preocupat, fascinat, intrigat, speriat omenirea – Luna plina sangerie. Nici nu este de mirare, pentru ca orice intrerupe ritmurile regulate ale Soarelui si Lunii creaza un impact psihologic puternic asupra oamenilor. De la varcolaci, demoni, forte ale razbunarii sau ale bunavointei, pedeapsa Cerului sau ocazie de schimbare, oamenii s-au simtit datori sa vina cu explicatii logice care sa le calmeze panicile in fata marelui fenomen astrologic. 

Totul despre Horoscopul eclipsei totale lunare de Luni gasesti AICI. 

Cele mai cunoscute superstitii si mituri despre Luna plina sunt :

–        pentru multe civilizatii antice, Luna plina sangerie venea cu intentii malefice, drept un jaguar ce ataca si mananca Luna. Oamenii credeau ca pot atrage atentia jaguarului spre Pamant ca sa lase Luna in pace, de aceea strigau, urlau, puneau cainii sa latre si sa scelalaie, sperand ca galagia sa indeparteze jaguarul de la Luna.

–        In Mesopotamia, eclipsa lunara era un atac direct asupra regelui. Oamenii puteau prevede cand urma eclipsa si isi puneau regele la adapost, punand alta persoana in locul sau. Dupa ce trecea eclipsa, puneau regele la loc.

–        In cultura hindu, eclipsa lunara era considerata actiunea demonului Rahu ce o inghitea ca sa fie nemuritor.

–        Pentru multi din India, eclipsa lunara insemna ghinion. Mancarea si apa erau acoperite si curatate cu ritual special. Femeile gravide nu aveau voie sa manance sau sa munceasca pentru a-si proteja copilul din pantece.

–        In secolele 17 si 18 a fost popular mitul varcolacilor, puternic influentat de fazele Lunii. In secolele 19 si 20, ideea a mers si mai departe cand a aparut tema omului care se transforma in lup la Luna plina.

–        Grecii antici, observand efectul Lunii pline asupra marilor si oceanelor, au dedus ca la fel este influentat si creierul uman din moment ce este alcatuit in mare majoritate din apa, iar oamenii capata comportamente nebunesti, irationale – de unde si cuvantul de „lunatic”. Si Aristotel si Hipocrate erau de acord cu aceste teorii.

–        In cultura islamica, eclipsele tind sa nu fie interpretate superstitios. Soarele si Luna sunt forme de respect pentru Allah, deci in timpul eclipselor se spun rugaciuni speciale care cer lui Allah iertare si ii reafirma maretia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.