Veşti bune pentru români. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi 4.000 de lei de la stat

Publicat: Luni, 06 Aprilie 2020 20:14 // Actualizat: Luni, 06 Aprilie 2020 20:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii a anunţat că începând de marţi, 7 aprilie, persoanelor care au rămas fără venituri din cauza crizei sanitare pot depune cererile pentru a primi ajutor din partea statului. 

Vorbim despre freelanceri. Artiștii independenți, cei care lucrau pe PFA sau pe drepturi de autor, sau alte forme independente de activitate, precum și cluburile sportive, pot beneficia de un ajutor de 4.000 de lei din bugetul statului, care va fi impozitat. Venitul net va ajunge la aproximativ 2.300 de lei/lună.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de acești bani

Pentru a primi acest ajutor de la stat, freelancerii trebuie să depună online, la adresele Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, o cerere tip, alături de o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă că în această perioadă nu mai obțin venituri din alte activități, precum și faptul că activitatea le-a fost suspendată din cauza crizei. Pe lângă acestea, trebuie depus și un extras de cont recent.

Indemnizația va fi acordată și din urmă, pentru perioada de criză care a trecut (ne referim la intervalul 16-31 martie), iar solicitarea banilor trebuie făcută între 1 și 10 aprilie 2020.

În ceea ce privește venitul pe luna în curs, cererile vor fi depuse în perioada 1 – 10 mai 2020. În termen de maximum 15 zile, banii vor fi virați în contul bancar.

"Măsurile luate de gurvenul Orban se raportează la decretul emis de președinte, pe perioada 16 martie – 16 aprilie 2020. În funcție de evoluția lucrurilor, vor apărea reglementări ulterioare adaptate la ceea ce va fi la momentul respectiv", a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Citeşte şi Ministrul Muncii anunţă când se plătesc banii de şomaj tehnic

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor de la stat ajutor freelanceri bani Ministrul Muncii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H