VIDEO Un secol de istorie comprimat în 10 minute de film

Un film de 10 minute realizat de un utilizator Youtube prezintă cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 12:46
VIDEO Un secol de istorie comprimat în 10 minute de film

La sfârşit de 2011, un utilizator al platformei YouTube a dorit să pună la un loc cele mai importante momente care au marcat ultima sută de ani. Le-a comprimat în 10 minute, dar recunoaşte că a fost nevoit să sară peste mai multe evenimente importante pentru a se putea încadra în timpul alocat.

De la prima atingere a Polului Sud, reuşită de Roald Amunsen, în 1911, filmuleţul ne poartă prin toate bornele ultimilor 100 de ani, ultima fiind cutremurul din Japonia şi dezastrul de la centrala nucleară Fukushima.

Perioada a fost marcată de ambele războaie mondiale, de cele din Coreea, Vietnam şi Irak, de folosirea bombei atomice la Hiroshima şi Nagasaki sau de momentul Pearl Harbour sau folosirea primei bombe cu hidrogen.

Ne sunt, de asemenea, prezentate, principalele personalităţi care au marcat acest interval, evenimente importante din lumea ştiinţei, cum ar fi acordarea Premiului Nobel pentru fizică lui Albert Einstein, sau din cea a sportului, precum prima ediţie a Cupei Mondiale.

Ultima sută de ani a fost, de asemenea, marcată, de prima expediţie pe lună şi de o mulţime de dezastre naturale. Toate acestea şi multe altele, în filmuleţul următor: