100 de militari ucişi într-o singură noapte. Un nou război ameninţă Europa, situaţia riscă să scape de sub control

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului anunță moartea a 50 de militari ai forțelor sale armate, ca urmare a unor acțiuni de amploare ale Armeniei, pe 12 și 13 septembrie, la granița azero-armeniană. La rândul său, ministerul Apărării din Armenia a transmis că 49 dintre militarii săi au fost ucişi.

13 sept. 2022, 21:23
100 de militari ucişi într-o singură noapte. Un nou război ameninţă Europa, situaţia riscă să scape de sub control

„Ca urmare a acțiunilor provocatoare pe scară largă ale Armeniei din 12 și 13 septembrie la granița azero-armeană în direcția Dashkesan, Kalbajar, Lachin și Zangilan, 50 de militari azeri au devenit martiri. Dintre aceștia, 42 de oameni sunt soldaţi ai armatei Azerbaidjanului, iar 8 persoane fac parte din Serviciul de Frontieră de Stat”, se spune în comunicatul ministerului de la Baku.

Tot marți, prim-ministrul armean Nikol Paşinian a anunțat moartea a 49 de militari armeni . „Dar aceasta nu este cifra finală, iar informațiile trebuie verificate”, a spus el, vorbind în parlamentul republicii. Erevanul a informat despre luptele cu forțele armate azere în mai multe zone ale graniței armeano-azerbaidjane și despre încercările părții azere de a pătrunde adânc pe teritoriul Armeniei, transmite cnbc.com.

Citeşte şi Dmitri Medvedev ameninţă Ucraina cu citate din Apocalipsa: „Din cauza acestor trei plăgi, focul, fumul și sulful, a murit o treime din popor”

La rândul său, Baku a anunțat „provocări pe scară largă ale forțelor armate ale Armeniei în regiunile de la granița azero-armeniană”. „Azerbaijanul încearcă să prezinte toate acestea ca un răspuns la presupusele provocări ale Armeniei, dar aceasta este o informație absolut falsă”, a spus în contra-replică premierul armean, Nikol Paşinian.

Citeşte şi The Washington Post: Rusia ar putea capitula în câteva săptămâni. Putin are probleme din ce în ce mai mari la Kremlin