100 de percheziţii în Bucureşti şi alte 22 de judeţe la persoane bănuite de comerţ ilegal cu tutun

Publicat: Vineri, 15 Martie 2019 08:09 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2019 08:17 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii fac, vineri, aproape o sută de percheziţii în 22 de judeţe din ţară şi în Bucureşti la persoane bănuite de comerţ ilegal cu tutun. Sunt implicaţi cetăţeni români şi bulgari vizaţi în cinci dosare penale. Percheziţiile au vizat şi un renumit clan interlop din Călăraşi. 

Zeci de echipaje de polițiști au descins în 98 de locuințe din 22 de județe, dar și din Bucureşti. Percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Mai mulți români și bulgari sunt bănuiți că au comercializat ilegal tutun. Aceștia aduceau marfa din străinătate, iar la punctele de trecere ale frontierei prezentau acte false din care reieșea faptul că tutunul trebuie să ajungă în alte state din Europa.

În realitate, tutunul nu era scos din România. Marfa era descărcată în diferite locații din țară și transportată ulterior spre locul de prelucrare. Tutunul era comercializat în mediul online, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identitate false.

Printre persoanele vizate se numără și membrii clanului Chira, o cunoscută grupare interlopă din Călărași.

Activităţile se desfăşoară în 5 dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Clanul Chira perchezitii clanul Chira perchezitii tutun
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H