11 sfaturi pentru bărbaţii care au probleme cu erecţia

Disfunctiile erectile apar adesea o data cu varsta, dar mai dau de furca si barbatilor mai tineri, a caror erectie poate fi influentata de varii factori. Ca sa eviti disfunctiile erectile, iata ce trebuie sa (nu) faci: 

24 iul. 2018, 18:05
11 sfaturi pentru bărbaţii care au probleme cu erecţia

1. Atentie marita la tot ceea ce mananci!

O alimentatie care, de exemplu, da probleme inimii, nu e buna nici pentru erectie, in mod clar. Tot ce favorizeaza un atac de cord, favorizeaza si instalarea disfunctiilor erectile. Deci, daca alimentatia ta se bazeaza pe multe prajeli, grasimi, multa carne, e momentul sa faci o schimbare: treci pe legume si fructe proaspete, lactate degresate, renunta complet la prajeli in favoarea alimentelor coapte sau la gratar si elimina surplusul de grasimi din menu. Nu degeaba populatia mediteraneana se confrunta extrem de rar cu disfunctiile erectile: barbatii din aceste zone mananca zilnic legume, fructe, paste, peste, fructe de mare si cate un pahar de vin – neaparat rosu! – la masa, zilnic. 

2. Supravegheaza-ti atent greutatea!

Daca esti supraponderal sau chiar obez, nu te mira ca penisul tau are de suferit! Mai bine spus, calitatea erectiei tale. In primul rand, persoanele supraponderale se pot confrunta usor cu doua tipuri de diabet, afectiuni care, la randul lor, determina instalarea disfunctiei erectile. 

3. Atentie mare la hipertensiune arteriala si colesterol!

In plus, persoanele supraponderale adesea au probleme cu nivelul colesterolului in sange. Iar cine are probleme cu colesterolul, de obicei are si hipertensiune arteriala. Cine are hipertensiune arteriala, inseamna ca are probleme care afecteaza fluxul sanguin si, deci, ajungem din nou la disfunctii erectile. Pentru o erectie normala ai nevoie de un flux sanguin bun, care sa poata mentine pe tot parcursul actului sexual erectia. 

4. Consuma alcool cu moderatie sau renunta complet la el!

Nu exista o dovada clara si directa care sa demonstreze ca cei ce consuma moderat alcool pot avea probleme de erectie. Insa… noi va spunem ce se intampla, de fapt: daca consumi prea mult alcool, iti poate afecta ficatul. Iar ficatul o data afectat astfel, poate crea dereglari hormonale; acestea isi pot spune cuvantul in ceea ce priveste erectia ta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.