12 gălăţeni, la spital cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc infectată

Un număr de 12 persoane din aceeaşi familie, din comuna gălăţeană Ghidigeni, au ajuns la spital, fiind diagnosticate cu trichineloză, după ce au mâncat carne de porc infectată.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 11:57
12 gălăţeni, la spital cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc infectată

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, în total au fost identificate 32 de persoane care au mâncat carne de porc infectată cu trichinella spiralis, iar până în prezent 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat febră şi vărsături.

Valentin Boldea a precizat că persoanele care au consumat carne infectată sunt rude şi au spus medicilor că au cumpărat, înainte de sărbători, un porc pe care l-au sacrificat fără să facă însă testarea trichinoscopică.

„După ce au mâncat din carnea de porc, li s-a făcut rău, iar dacă luni au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase două persoane, în această dimineaţă s-au mai prezentat alte zece. Pacienţii internaţi au simptome ale infecţiei cu trichinella spiralis – febră, vărsături”, a declarat Boldea, menţionând că aceştia vor rămâne sub supraveghere medicală la spital, iar restul celor care au consumat aceeaşi carne vor fi supravegheaţi de medicii de familie din localitate.

De la toţi pacienţii s-au prelevat seruri care vor fi transmise la Institutul Cantacuzino.

Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor a confirmat că animalul era infectat cu trichinella spiralis şi a dispus confiscarea a 56 de kilograme de carne, care nu fusese consumată încă.