12 morţi şi zeci de dispăruţi în urma naufragiului unui vas cu refugiaţi rohingya

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar câteva zeci sunt date dispărute după naufragiul unui vas care transporta musulmani rohingya refugiați din Myanmar, a anunțat luni paza de coastă din Bangladesh, transmite AFP.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 05:25
12 morţi şi zeci de dispăruţi în urma naufragiului unui vas cu refugiaţi rohingya

„Erau aproape o sută de persoane la bord”, a declarat un responsabil al pazei de coastă, Alauddin Nayan.

Din totalul pasagerilor, mai puțin de 40 erau adulți, iar „restul copii”, potrivit mărturiilor supraviețuitorilor, a precizat comandantul.

Noul naufragiu s-a produs duminică seară nu departe de localitatea de coastă Galachar, în Golful Bengal, unde etnicii rohingya înfruntă de mai multe săptămâni o mare agitată, pentru a fugi de violențele din Myanmar.

Luni dimineață, au fost găsite 12 corpuri: „Zece copii, o femei în vârstă și un bărbat”, potrivit pazei de coastă care a salvat mai mulți supraviețuitori din mare.

Potrivit autorităților din Bangladesh, pasagerii s-ar fi putut să ajungă la țărm în Myanmar, naufragiul având loc nu departe de coatele birmane.

ONU consideră că armata birmană și milițiile budiste desfășoară o epurare etnică împotriva minorității musulmane.

Acuzată că incendiază sate pentru a-i constrânge pe musulmani să fugă, armata birmană a afirmat vineri că vina aparține rebelilor din această etnie. Autoritățile birmane interzic accesul în zona de conflict.

După câteva zile de acalmie, exodul musulmanilor rohingya spre Bangladesh a fost reluat, în principal din cauza lipsei de alimente în vestul Myanmar, unde suferința este „de neimaginat”, potrivit ONU.

În fiecare zi, circa 2.000 de membri ai comunității musulmane rohingya fug din statul birmanez Rakhine cu destinația Bangladesh, unde au ajuns deja 515.000 dintre ei din cauza violențelor izbucnite pe 25 august, a informat Organizația Internațională pentru Migrație.


loading...