12 trucuri antistres: Cum sa te calmezi in 30 de secunde

In zilele in care traim, metodele antistres cele mai la indemana sunt de multe ori trecute cu vederea.In graba noastra catre diverse lucruri gasim scuza NU am timp: nu am timp sa ma duc la piata sa cumpar fructe si legume proaspete, nu am timp sa fac miscare etc. E aproape imposibil sa nu gasesti 30 de secunde sa urmezi aceste Trucuri antistres.

RomaniaTV.net
11 nov. 2018, 21:21
12 trucuri antistres: Cum sa te calmezi in 30 de secunde

Trucuri antistres #1. Da-ti seama ca esti stresat!

Stresul este atat de prezent in vietile noastre incat ne-am cam invatat sa traim cu el. Ne comportam ca niste pesti care nu-si dau seama ca sunt in apa. Fiecare om reactioneaza altfel la stimuli asa ca primul pas in tratarea stresului este sa-ti dai seama singur daca esti tensionat, nervos, fara chef, ingandurat etc.

Trucuri antistres #2: Spune propozitii motivationale

Repeta o afirmatie puternica, motivationala, timp de 30 de secunde. Daca este o propozitie scurta, de exemplu: „Sunt puternic!” sau „Nu ma voi enerva”, vei realiza ca o poti repeta de foarte multe ori in doar 30 de secunde.

Efectul este garantat
Trucuri antistres #3: Fa stretching

Ridicate in picioare, intinde-te, du bratele catre cer si inchipuie-ti ca atingi norii sau stelele timp de 30 de secunde. Iti vei relaxaza muschii incordati, dar si nervii.

Trucuri antistres #4: Zambeste des

Prin zambet, sute de muschi se relaxeaza si se elimina din corp stresul si tensiunea. Ar fi bine sa gasesti mai des un ragaz de 30 de secunde, dar chiar si o data daca incerci o sa inceapa sa-ti placa.

Trucuri antistres #5: Hidrateaza-te

Creierul tau este aproximativ 75% apa. Si nu este singurul organ a carui functionare depinde direct de aportul de apa. Tot organismul are nevoie de apa pentru a face fata unei zile normale. Bea un pahar cu apa, nu-ti ia decat 30 de secunde.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.