14 angajaţi de la Taxe şi Impozite Craiova, reţinuţi pentru falsificare de documente

Reţineri pe bandă la Administraţia de Taxe şi Impozite Craiova. 14 angajaţi au fost săltăţi de poliţişti pentru că falsificau documente. Mai exact, angajaţii anulau amenzi, ştergeau date şi scoteau persoane din evidenţa administraţiei.

23 ian. 2015, 08:43
14 angajaţi de la Taxe şi Impozite Craiova, reţinuţi pentru falsificare de documente

14 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economoce au reţinute, joi seară, pentru 24 ore, în urma percheziţiilor efectuate de oamenii legii la locuinţele unor foşti sau actuali angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova suspecți de comiterea mai multor infracţiuni economice. Persoanele reținute au vârste cuprinse între 38 de ani şi 56 de ani, și sunt din Craiova.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. „În fapt s-a stabilit că persoanele în cauză, în calitate de funcţionari ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din Cadrul Primăriei Municipiului Craiova, în perioada 2007-2014, au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale. Acestia au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul. Din investigatii s-a fost stabilit un prejudiciu al bugetului local de aproximativ 650.000 lei„, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.