14 candidaturi au fost depuse pentru şefia DNA şi cea a Parchetului General

Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general, candidează pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează România TV. Miercuri a fost ultima zi în care se puteau depune candidaturile pentru funcţiile de şef al DNA şi de procuror general al României.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 15:50
14 candidaturi au fost depuse pentru şefia DNA şi cea a Parchetului General

Până marţi seara, erau înregistrate 10 candidaturi pentru cele două funcţii. În cursul zilei de miercuri, alte patru persoane şi-au depus dosarele la Ministerul de Justiţie, printre care şi Kovesi.

Lista va fi scurtată însă în zilele următoare, după ce dosarele vor fi examinate la minister pentru a se stabili în ce măsură sunt respectate condiţiile impuse de lege.

În faza finală, care se va desfăşura peste 20 de zile, potenţialii şefi ai procurorilor vor trebui să vină la interviu şi să-şi prezinte proiectul de management. Alături de Kovesi, un alt procuror cunoscut care vrea să preia şefia DNA este Codruţ Olaru, actualul şef al DIICOT.

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Surse oficiale au declarat că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.