14 ţări NATO, printre care şi România, vor cumpăra cinci drone fără muniţie

14 ţări din cadrul NATO, printre care se numără şi România, au decis să cumpere cinci vehicule aeriene fără pilot (drone) împreună cu centrul de comanda şi control.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 19:02
14 ţări NATO, printre care şi România, vor cumpăra cinci drone fără muniţie

Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Romania, Slovacia, Slovenia şi Statele Unite au decis, duminică, în prima zi a summitului NATO de la Chicago, să achiziţionze cinci drone pentru a reduce deficitul de strângere de informaţii, supraveghere şi misiuni de recunoaştere în cadrul Alianţei.

„Aceasta este un tip de înzestrare care nu ar putea fi disponibilă pentru mulţi aliaţi fără ajutorul NATO. Prin împărţirea costurilor putem furniza o mai bună securitate pentru fiecare Aliat la un preţ mai scazut”, se arată într-un comunicat al Casei Albe citat de HotNews.

Preşedintele Traian Basescu s-a referit, duminica seară, la proiectul Smart Defence, însă nu a precizat că România va participa la achiziţionarea vehiculor aeriene fără pilot. Contribuţia financiară a României în cadrul acestui proiect este încă necunoscută.