140 de persoane, vaccinate anti-COVID din greşeală cu ser fiziologic. Anchetă de proporţii

Un număr de 140 de persoane care au mers să fie vaccinate împotriva COVID-19 într-un centru de vaccinare din nord-estul Franţei au primit din greşeală o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer /BioNTech.

25 apr. 2021, 09:01
140 de persoane, vaccinate anti-COVID din greşeală cu ser fiziologic. Anchetă de proporţii

140 de persoane au fost vaccinate anti-COVID din greşeală cu ser fiziologic în loc de serul produs de Pfizer / BioNTech. S-a întâmplat marţi într-un centru de vaccinare din Franţa.

”Marţi după-amiază, 140 de persoane au primit o injecţie numai cu ser fiziologic” în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul medical universitar (CHU) din Reims (nord-est).

Această injecţie ”nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet”, a explicat CHU într-un comunicat difuzat sâmbătă.

Citeşte şi: Alexandru Arșinel și soția lui, internați la spital cu COVID la două luni după rapel

Miercuri dimineaţă, ”imediat după descoperirea incidentului (…) s-a efectuat o analiză a cauzelor care au condus la această eroare” şi ”un cadru sanitar a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente”, a indicat CHU, fără a da mai multe detalii asupra naturii acestei erori, notează Agerpres.

Nu este un incindent singular în campania de vaccinare. În România, două persoane au primit la rapel ser diferit faţă de cel administrat la prima doză.

Citeşte şi: Român vaccinat cu doza greşită la rapel. Situaţia incredibilă la Târgu Jiu