15.000 de cazuri COVID-19 şi 250 de decese. Cîţu anunţă dezastrul în ziua votului pe moţiunea de cenzură a PSD

Premierul Florin Cîţu critică PSD pentru depunerea moţiunii de cenzură pentru dărâmarea Guvernului PNL. Potrivit premierului, moţiunea se dezbate şi se votează chiar în ziua în care România a atins un nou record COVID-19.

05 oct. 2021, 12:36
15.000 de cazuri COVID-19 şi 250 de decese. Cîţu anunţă dezastrul în ziua votului pe moţiunea de cenzură a PSD

Premierul Florin Cîţu a anunţat 15.000 de cazuri COVID-19 şi 250 de decese în ziua în care Parlamentul dezbate şi votează moţiune de cenzură depusă de PSD pentru dărâmarea Guvernului PNL.

Citeşte şi: Adolescent de 17 ani, răpus de Covid la Craiova

Potrivit DSP Bucureşti, incidenţa calculată pentru ultimele 14 zile în Capitală a ajuns marţi la 10.31 la mia de locuitori. Acum o lună, pe 5 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,02 la mia de locuitori, conform DSP.

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, luni seară, că se evită impunerea carantinei care ar avea ”un impact major”.

”Sperăm ca oamenii să respecte măsurile ca să reuşim să gestionăm situaţia”, a afirmat Raed Arafat.

Citeşte şi: Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări. La Marius Nasta pacienţii au fost internaţi pe holuri

 

Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi COVID-19 aşteaptă un pat liber în spital. Medicii atrag atenţia despre de „următoarea mare lovitură”

Cel mai grav lucru este că sunt peste o mie de pacienţi în toată ţara care aşteaptă eliberarea unui pat în secţiile COVID. Unii dintre ei aşteaptă pe holuri, pe tărgi, dar ambulanţele vin încontinuu cu alţi bolnavi, care şi ei au nevoie de un pat.

Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă un pat liber în spital

„Fiecare zi este o luptă să transferăm măcar 4,5 …toți, majoritatea sunt de terapie intensivă. Și locurile sunt limitate, se termină imediat… o zi fără niciun fel de transfer pentru noi înseamnă o noapte copleșitoare și s-ar putea să ajungem la momentul în care să nu mai putem efectiv nici pe scaun să nu putem să-i așezăm. Am avut pacienți pe care i-am transferat și la 3, 4 zile pentru că, fiind de ATI nu s-au găsit locuri”, a declarat Amalia Hangiu, medic primar de urgență, pentru Digi 24.

Peste 90% dintre pacienţii care ajung  la spital sunt nevaccinaţi. În cazul lor boala se agravează repede şi au nevoie de oxigen, pentru că le sunt afectaţi plămânii.