15 martie ar putea deveni oficial ZI LIBERĂ pentru maghiarii din Transilvania

Publicat: Luni, 12 Martie 2012 09:13 // Actualizat: Luni, 12 Martie 2012 15:38 // Sursa: RTV.net

15 martie ar putea deveni oficial zi liberă pentru mulţi dintre angajaţii instituţiilor de stat din Transilvania. Potrivit legii minorităţilor, etnicii maghiari din România sărbătoresc la 15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Foto: radio.ubbcluj.ro

Ziua va fi liberă, însă, doar pentru cei care locuiesc în Transilvania. Etnicii maghiari din România sărbătoresc la 15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, una dintre cele trei sărbători naţionale ungare. Primăria Sfântu Gheorghe a modificat contractul colectiv de muncă al angajaţilor pentru a putea avea o bază legală pentru acordarea zilei libere.

Mai mult,  "În proiectul legii minorităţilor naţionale există o prevedere prin care acestea pot să-şi serbeze zilele de sărbătoare specifice cum doresc. Dacă acest proiect de lege se adoptă, atunci va exista şi un text de lege în acest sens", a declarat deputatul UDMR Marton Arpad, pentru gandul.info.

În replică, parlamentarii români au reacţionat la unison şi s-au declarat împotriva acestei iniţiative. "E o aberaţie. Cum să te apuci să institui prin lege o zi liberă doar pentru o regiune din România?, a declarat Gabriel Andronache, deputat PDL Braşov.

"Nu există nici o motivare, nici istorică, nici logică, nici de altă natură ca noi ardelenii, indiferent de naţionalitate, să simţim nevoia unei zile libere de 15 martie, ca zi de sărbătoare legală", este de părere Corneliu Grosu, senator UNPR Mureş.

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor este de părere că dacă s-ar aplica această regulă pentru toate etniile, există riscul ca zilele lucrătoare să devină excepţie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mar 11:57
Răspunde | Votează email 0 email
mihai
astia ne iau tara un pic cate un pic
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H