Dincolo era mai ieftin! 150 de familii din Craiova plătesc întreţinerea de ani buni unui fals administrator

150 de familii din Craiova plătesc de trei ani factura la întreţinere unui fals administrator. În paralel, în cartier există şi un administrator adevărat, dar oamenii nu pot fi convinşi să meargă la el, deoarece are tarife mai mari.

11 mart. 2014, 10:25
Dincolo era mai ieftin! 150 de familii din Craiova plătesc întreţinerea de ani buni unui fals administrator

Asociaţia numărul 24 din cartierul Craioviţa Nouă (Craiova) are, de trei ani, doi administratori, scrie adevarul.ro. Alina Mora îşi desfăşoară activitatea legal şi este recunoscută în acte de Primărie, iar Tamara Chiriac funcţionează ilegal. Cu ajutorul unor chitanţe false, cel de-al doilea administrator a încasat sume mari de bani şi a reuşit să păcălească aproximativ 150 de familii.

Citeşte şi FRĂŢIA CALORIFERULUI: Anunţ halucinant din scara unui bloc din România. Amin!

Oamenii recunosc că lună de lună merg şi plătesc factura la întreţinere unei persoane care are probleme cu legea, însă, spun ei, Tamara Chiriac are tarife mult mai mici. Cu toţii ştiu că femeia este cercetată pentru delapidare, însă ridică din umeri. „De trei ani, noi avem doi administratori la Asociaţia 24 din cartierul Craioviţa Nouă. Nici noi nu ştim care sediu funcţionează legal. Cert este că eu, de 20 de ani, am plătit datoriile la doamna Tamara Chiriac. Nu ştiu dacă am restanţe, pentru că de 10 ani nu a mai afişat nimeni la avizier, să vedem cât avem de achitat. Niciodată nu ne-a perceput penalităţi şi tot timpul ne-a cerut să îi plătim câţi bani avem. Ştim că are probleme cu legea, dar nu este treaba noastră”, a povestit Anica Vasilică, în vârstă de 64 de ani, locatară a blocului 66 D1, din cartierul Craioviţa Nouă.

Citeşte şi Parlamentarii vor să-i ajute pe români cu facturile pe timpul iernii. Vezi propunerea

Falsul administrator al Asociaţiei 24 din cartierul Craioviţa Nouă Tamara Chiriac (54 de ani) nu a făcut plăţi către furnizorii de servicii în perioada 2008-2011, însă în toată această perioadă a încasat bani de la locatari. În anul 2012 a achitat totuşi suma de 6.200 de lei la Regia de Termoficare, 8.400 de lei la Compania de Apă Oltenia şi 4.000 de lei la Salubritate.

Asociaţia 24 Craioviţa Nouă are următoarele datorii la furnizorii de utilităţi: SC Termo-2.220.000 lei, Compania de Apă Oltenia–1.439.000 de lei, Salubritate–118.000 de lei.

Mai multe amănunte aici.