150 de membri ai familiei regale din Arabia Saudită sunt infectaţi cu coronavirus. Guvernatorul capitalei Riyadh, la terapie intensivă

Aproximativ 150 de membri ai familiei regale saudite sunt infectați cu coronavirus, arată raportul. Regele Salman și Mohammed bin Salman au ajuns amândoi în izolare pentru a evita răspândirea viruslui.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 15:23
150 de membri ai familiei regale din Arabia Saudită sunt infectaţi cu coronavirus. Guvernatorul capitalei Riyadh, la terapie intensivă

Medicii de la Spitalul de elită Specialist King Faisal din Riyadh care tratează membrii familiei regale pregătesc încă 500 de paturi pentru un viitoare posibile cazuri.

Citeşte şi: COVID-19. Creşte numărul morţilor de coronavirus la graniţele României. Care e nivelul pandemiei în ţările vecine

Unităţile trebuie să fie pregătite pentru VIP-uri din toată țara”, au spus operatorii unităţii.

În mesaj s-a transmis că nu se ştie câte cazuri vor primi, dar toți pacienții cronici vor fi mutați cât mai curând posibil și vor fi acceptate doar cele urgente.

Orice membru al personalului infectat va fi acum tratat la un spital mai puțin elit pentru a economisi spațiu pentru regali.

Numărul prinților saudiți este de ordinul miilor, mulți dintre ei călătoresc frecvent în Europa, de unde s-a şi sugerat că au luat virusul înainte de a-l aduce acasă. Familia regală saudită are aproximativ 15.000 de membri.

Prințul saudit Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud – guvernatorul capitalei Riyadh care se află în anii 70 – este la terapie intensivă după ce a contractat virusul, potrivit The New York Times.

Citeşte şi: Coronavirus în China. Wuhan sărbătoreşte ieşirea din carantină cu un spectacol de lumini

În următoarele câteva săptămâni, studiile prognozează că numărul infecțiilor va varia de la un minim de 10.000 la un maxim de 200.000„, a declarat ministrul Tawfiq al-Rabiah, potrivit presei de stat.

Țara de aproximativ 33 de milioane de oameni a raportat 2.932 de cazuri infectate și 41 de decese.