Coronavirus în China. Wuhan sărbătoreşte ieşirea din carantină cu un spectacol de lumini

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:15 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:15 // Sursa: romaniatv.net

Oraşul Wuhan din China, unde a fost depistat prima oară noul coronavirus în decembrie 2019, a ieşit din carantină după 11 săptămâni. Eliminarea restricţiilor a fost sărbătorită printr-un spectacol de lumini pe râul Yangtze.

Autorităţile chineze au decis închiderea totală a oraşului Wuhan din provincia chineză Hubei pe 23 ianuarie. Restricţiile au fost instituite timp de 76 de zile, scrie Independent

Potrivit statisticilor, în Wuhan au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri de infecţii şi peste 2.500 de decese din cauza noului coronavirus, adică aproape 80 la sută din numărul total de persoane ucise de COVID-19 din întreaga ţară.

Wuhan, primul focar al coronavirusului, a fost redeschis. Oamenii părăsesc oraşul, după 76 de zile VIDEO

Celor 11 milioane de locuitori din Wuhan li s-a permis să călătorească începând de miercuri, cu condiţia să aibă instalată în telefon o aplicaţie prin care să confirme că au o stare bună de sănătate şi că nu au intrat în contact cu vreo persoană infectată cu noul coronavirus.

Autorităţile se aşteaptă ca peste 50.000 de persoane să plece din Wuhan cu avionul şi cu trenul, fie să se ducă acasă sau la serviciu în alt oraş.

O pisică, simbolul rezistenţei împotriva COVID-19. A supravieţuit 40 de zile închisă, în timp ce stăpânii erau internaţi cu coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
China coronavirus Covid-19 restricţii wuhan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H