„1899”, serialul Netflix care a dat topurile peste cap. „Pune Europa pe o navă, în ocean, de unde nu poți scăpa, și fă un experiment”

Un nou serial face furori pe Netflix. "1899", comparat cu alte producții precum "Lost", "Titanic" sau "Black Mirror", se află în momentul de față în topul preferințelor utilizatorilor români.

26 nov. 2022, 10:00
„1899”, serialul Netflix care a dat topurile peste cap. „Pune Europa pe o navă, în ocean, de unde nu poți scăpa, și fă un experiment”

După „La Casa de Papel” și „Squid Game„, acum un alt serial, de această dată realizat de Netflix, se bucură de un succes fantastic în România. „1899” spune povestea unor pasageri care trăiesc o serie de întâmplări misterioase pe o navă care pleacă din Europa către New York. Călătoria acestora ia o turnură neașteptată când descoperă o altă navă cu emigranți plutind în derivă care le transformă experiența într-un coșmar.

Producția a fost realizată de Baran bo Odar și Jantje Friese, creatorii „Dark”, un alt serial de mare succes. Acesta promite să fie cel puțin la fel de atrăgător precum „Dark”. Îl puteți urmări chiar în acest moment pe Netflix România.

De unde a apărut ideea serialului 1899

Creatorii serialului au dezvăluit că 1899 este multilingv. Cu alte cuvinte, fiecare actor din serial va vorbi în limba sa maternă.

„Ne dorim foarte mult să aruncăm o privire spre Europa, să o luăm, să o punem pe o navă, într-un spațiu restrâns, cu mult ocean în jur, de unde nu poți scăpa și să faci un mic experiment, aproape ca un experiment de laborator. Cum se descurcă oamenii în fața situațiilor în care nu sunt capabili să vorbească aceeași limbă? Ce se întâmplă când ai toate aceste medii culturale diferite, care sunt puse într-un spațiu ca acesta? Acesta este ceea ce a declanșat procesul” a explicat scenarista Jantje Friese.

„A fi fidel culturilor și limbilor a fost cu adevărat important, nu am vrut niciodată să avem personaje din țări diferite, dar toată lumea vorbește engleză”, a spus Friese despre decizia de a avea spectacolul în mai multe limbi. „Am vrut să explorăm această inimă a Europei, unde toată lumea vine din altă parte și vorbește o altă limbă, iar limba definește atât de mult din cultura și comportamentul tău”, a adăugat ea.

„A fost o experiență atât de uimitoare să-i auzi pe toți vorbind în limba lor, mergând de la spaniolă la franceză la poloneză, și să se adună totul împreună. Sper că îi va face pe oameni vorbitori de engleză. învață și iubește, de asemenea, diferite limbi”, a mai spus Friese.

Filmările producției au avut loc pe cel mai mare platou din Europa care folosește tehnologia LED. Au fost folosite numeroase efectele vizuale complete create cu ajutorul tehnologiilor care stau la baza jocurilor video.

Ce distribuție are serialul 1899

Emily Beecham, cunoscută din filme precum „Little Joe”, „The Pursuit of Love” sau „Cruella” este cea care interpretează rolul Maurei Franklin „1899”. Un alt actor cunoscut din „Dark”, Andreas Pietschmann, joacă rolul lui Eyk Larsen în noua producție.

Alți actori și actrițe din distribuție

  • Anton Lesser (din Pirații din Caraibe)
  • Alexandre Willaume (din The Wheel of Time)
  • Aneurin Barnard (din Dunkirk)
  • Lucas Lynggaard Tønnesen (din The Rain)
  • Mathilde Ollivier (din Overlord)
  • Miguel Bernardeau (din Elite)
  • Richard Hope (din Piece of Cake)
  • Clara Rosager (din Morbius)
  • Jonas Bloquet (din Elle)

Cât de asemănător este cu serialul „Dark”

Creatorii sunt aceiași ca la serialul Dark, însă, cu toate acestea, diferențele vor fi majore între cele două producții, așa cum au precizat chiar ei. „Știind că am făcut Dark, toată lumea poate fi sigură că va fi ceva ciudat, sălbatic și nebunesc. Nu ne repetăm, urâm cu adevărat asta, dar va fi un puzzle distractiv pentru public. Ne întoarcem la rădăcinile noastre misterioase”, a dezvăluit Odar, potrivit Deadline.