Doi muncitori omorâţi de zgură la combinatul siderurgic din Hunedoara

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa prinşi sub zeci de tone de zgură la combinatul siderurgic din Hunedoara. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 09:18
Doi muncitori omorâţi de zgură la combinatul siderurgic din Hunedoara

Trei oameni lucrau la exploatarea haldei când s-a produs tragedia. Doar unul dintre ei, aflat pe un excavator, a reuşit să se salveze.

„Am găsit 2 persoane surprinse sub o cantitate mare de material steril, membrii echipajului au acţionat în jur de 30 de minute, e foarte aproape de peretele vertical care s-a creat în urma curgerii materialului steril”, a declarat Claudiu Achim, inspector adjunct ISU Hunedoara.

Intervenţia pompierilor a fost şi ea pusă în pericol de alunecarea haldei de zgură.

Inspectorii de muncă din Hunedoara au pornit o anchetă în acest caz. Se verifică dacă societatea respectă sau nu normele de securitate în muncă.

„Avem la faţa locului 2 inspectori ITM care vor aduce informaţii mult mai concrete. Societatea era obligată să respecte legislaţia în vigoare adică să aibă documente, să aibă avize pentru exploatare”, a declarat Horia Raţiu, şef ITM Hunedoara.

Cei doi muncitori unul de 56 de ani şi celălalt de 43 de ani care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aveau zeci de ani experienţă în muncă.