Printr-un parteneriat între ENGIE Romania și asociația Micul Geniu, au fost instalate panouri fotovoltaice pentru 20 de familii aflate în sărăcie extremă și care utilizau până acum pentru iluminat petrol lampant. Panourile fotovoltaice, instalate pe locuințe sau pe sol, vor produce energie electrică verde necesară pentru consum.
Familiile ajutate sunt majoritar monoparentale, cu copii înscriși într-o formă de învățământ. Mai ales în această perioadă, în care învățământul online prevalează, accesul la energie condiționează accesul la educație. Una dintre familiile selectate care au acum energie electrică verde este familia Vulpe. Emil își crește singur cele trei fetițe, după ce mama lor i-a părăsit în urmă cu un an. Fetițele merg la școala din localitate, cea mai mare are 8 ani și este în clasa I, iar surorile sale mai mici sunt în clasa 0, respectiv la grădiniță. Cea mai mare dorință a lui Emil este ca fetițele sale să fie sănătoase și să poată să învețe, pentru a avea șansa la un viitor mai bun.
400 de copii, aflați în grija SOS Satele Copiilor, vor avea parte de un viitor mai bun, cu sprijinul ENGIE Romania
Prin acest proiect, ENGIE Romania își reconfirmă angajamentul față de necesitatea educației pentru viitor și față de implementarea de soluții de energie verde, prietenoase cu mediul înconjurător și sustenabile. ENGIE Romania a investit, din 2005 până în prezent, 1.650.000 euro în proiecte ce promovează soluții sustenabile, derulate în parteneriat cu mai multe ONG-uri, iar angajaţii săi au dedicat aproximativ 1.000 de ore de voluntariat în sprijinul a aproximativ 70.000 de beneficiari.
Citeşte şi