200 de copii din Vrancea învaţă într-o şcoală care arată ca după război VIDEO

Aproape 200 de copii dintr-un sat din Vrancea sunt obligaţi să înveţe într-o clădire improprie, înghesuiţi şi în condiţii greu de imaginat. Şcoala a fost construită în urmă cu mai bine de 80 de ani, iar clasele sunt foarte mici. Din cauza lipsei de spaţiu, elevii învaţă cu schimbul, iar ora de curs a fost redusă la 45 de minute.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 10:06
200 de copii din Vrancea învaţă într-o şcoală care arată ca după război VIDEO

Şcoala din satul Faraoanele, comuna Vârteşcoiu, este foarte veche, iar de cinci ani a început reabilitarea unui corp al clădirii şi nu s-a terminat nici până astăzi.

„Nu sunt bani. Problema este chiar delicată. Cei 200 de copii sunt obligaţi, datorită acestei situaţii, să înveţe înghesuiţi într-o grădiniţă veche de 80 de ani”, a declarat primarul comunei Vârteşcoiu.

Cu pereţii plini de crăpături şi geamuri sparte, şcoala arată ca după război. Toaleta şcolii datează din 1930 şi este un adevărat focar de infecţie.

În asemenea condiţii, cei 200 de elevii din comuna Vârteşcoiu nu vor putea începe noul an şcolar, aşa cum şi-ar dori. De altfel, părinţii au vrut să boicoteze începerea cursurilor. Decizia finală a conducerii şcolii a fost că cei 200 de elevi să fie înghesuiţi într-o grădiniţă, iar ora de curs să fie de 45 de minute ca să nu-i prindă pe copii noaptea în drum spre casă.

Anul acesta, şcoala a primit mobilier pentru clasa pregătitoare. Acesta a fost însă montat în sălile de clasă sinistre, pentru că nu sunt bani pentru renovare.