200 de ELEVI din Hunedoara au fost depistaţi cu PĂDUCHI

200 de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi, în urma triajului epidemiologic efectuat de medicii şcolari în luna aprilie. Toate cazurile semnalate au fost tratate cu succes.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 12:41
200 de ELEVI din Hunedoara au fost depistaţi cu PĂDUCHI

„După vacanţa de primăvară a fost efectuat triajul epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor. Au fost examinaţi 412.726 elevi şi au fost depistate 201 cazuri de pediculoză şi un caz de scabie”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, doctorul Cecilia Birău, potrivit Agerpres.

Copiii care sufereau de pediculoză sunt din toate zonele judeţului Hunedoara. Astfel, 79 de elevi au fost identificaţi în şcolile din Valea Jiului, 53 în zona Deva, 38 în unităţi de învăţământ din zona Hunedoara şi 31 în zona Orăştie.

Cu ocazia triajului epidemiologic au mai fost constatate 17 cazuri de boli infecţioase şi parazitare, peste 200 de copii care sufereau de faringoamigdalite acute, iar un elev era suferind de scarlatină.

Toate cazurile au fost tratate, după care s-a efectuat un nou control medical. „După recontrol nu au mai fost depistate boli infecţioase şi parazitare. Deci, la această oră în judeţul Hunedoara, medicii şcolari nu au mai semnalat cazuri de pediculoză şi de scabie”, a precizat directorul adjunct al DSP Hunedoara.

Reţeaua medicilor şcolari din judeţul Hunedoara numără 17 cabinete, iar în zonele în care nu există acest gen de servicii starea de sănătate a elevilor este supravegheată de medicii de familie.