2011, anul marilor retrageri din sport

Anul sportiv 2011 a adus pe lângă performanţe şi retrageri sonore. Fotbalul s-a despărţit de Ronaldo, Paul Scholes şi Fabio Cannavaro. Printre alţi sportivi de top care au renunţat la carierele profesioniste se mai află ciclistul Lance Armstrong, jucătoarea de tenis Justine Henin, dar şi baschetbalistul Shaquille O'Neal.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 07:51
2011, anul marilor retrageri din sport

Anul 2011 poate fi considerat anul marilor retrageri. Legendarul fotbalist al lui Manchester United, Paul Scholes, fostul căpitan la naţionalei Italiei, Fabio Cannavaro, dar şi golgheterul all time al Cupei Mondiale, Ronaldo, toţi şi-au agăţat ghetele în cui. Ronaldo s-a retras chiar în amicalul cu naţionala României, disputat pe 8 iunie la Sao Paulo.

Scholes este printre puţinii fotbalişti din lume care se pot lăuda că întreaga carieră şi-a petrecut-o la o singură echipă, Manchester United.

Capitanul naţionalei Italiei a cucerit trei titluri europene şi mondiale. Cannavaro a câştigat de două ori campionatul european sub 21 de ani în 1994 şi 1996, dar şi Cupa Mondială în 2006.

Printre starurile sportului mondial care şi-au mai anunţat retragerea, se află şi cel mai titrat ciclist din istorie, Lance Armstrong. Americanul a câştigat de 7 ori consecutiv Turul Franţei.

Tenismena Justine Henin a pus capăt carierei profesioniste la doar 29 de ani. În palmaresul său se află şapte titluri de grand slam.

Starul din NBA, Shaquille O’Neal se poate mândri că a jucat la cele mai tari echipe de baschet din lume, Los Angeles Lakers, Boston Celtics şi Miami Heat. A câştigat 4 titluri de campion NBA şi a primit titlul de cel mai bun jucător, trei ani la rând.