2014, anul încarcerărilor şi eliberărilor răsunătoare. La puşcării se face rocada VIP-urilor

Vip-urile au făcut rocadă în puşcărie mai ceva ca pe tabla de şah. Fostul senator Dan Voiculescu a fost închis în urmă cu o săptămână, iar fostul premier Adrian Năstase află peste 4 zile dacă va fi eliberat.

18 aug. 2014, 09:41
2014, anul încarcerărilor şi eliberărilor răsunătoare. La puşcării se face rocada VIP-urilor

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat condiţionat după 5 ani de închisoare. La ieşirea din puşcărie, Stănculescu a spus că e obosit după ce s-a rugat atât de mult de preşedinte să fie eliberat. Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare şi degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI Victor Athanasie Stănculescu rămâne în închisoare: cererea de eliberare condiţionată, respinsă de instanţă

De asemenea, Victor Babiuc a fost eliberat în februarie, în urma unei decizii a Tribunalului Dâmboviţa. Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MapN, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gigi Becali, la 3 ani de închisoare, dar şi generalul Dumitru Cioflină.

Conform rechizitoriului DNA, în perioada 1996 – 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de aproximativ 900.000 de dolari.

Potrivit DNA, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul MApN, au aprobat schimburile de terenuri dintre Armată şi George Becali cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului.

Tot în februarie, Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii, condamnat în februarie 2013 la trei ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat din închisoare.

Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare în „Dosarul Caltaboşul”. El a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alaturi de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.
Anul acesta, Adrian Năstase şi Dan Voiculescu au fost încarceraţi pentru infracţiuni de corupţie.

Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi 3 ani de detenţie pentru şantaj, instanţa dispunând executarea pedepsei celei mai mari. Dana Năstase a primit o sentinţă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la şantaj şi folosirea de documente false în formă continuată.

DAN VOICULESCU a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare în dosarul ICA. El va efectua cel puţin jumătate de pedeapsă înainte de a avea dreptul să ceară eliberarea condiţionată.
Gigi Becali are şanse să iasă din închisoare înainte de alegerile prezidenţiale.