2020, compromis de Covid-19. Guvernului britanic e sfătuit să ia măsuri de distanţare socială pentru un an

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu aproape un an de măsuri de distanțare socială, menite a fi luate pentru a proteja capacitatea NHS de a face față coronavirusului, potrivit sfaturilor științifice adresate recent ministrilor din cabinetul Boris Johnson.

20 mart. 2020, 16:13
2020, compromis de Covid-19. Guvernului britanic e sfătuit să ia măsuri de distanţare socială pentru un an

Documentele făcute publice vineri arată că oamenii de știință au convenit că singura perspectivă realistă de a controla virusul și de a preveni suprasolicitarea secțiilor de terapie intensivă ar fi să înceapă cu o politică alternativă de reguli mai puțin stricte privind distanțarea socială.

Joi, premierul Boris Johnson declarase că Marea Britanie poate depăşi impasul generat de criza de coronavirus în termen de 12 săptămâni, însă conform unei declarații de vineri a Grupul Ştiințific care se Ocupă de Gripa Pandemică, restricțiile vor trebui să dureze mult mai mult. „Măsurile ar trebui să fie în vigoare cel puțin un an, iar cel puțin şase luni ar fi petrecute în cadrul unor măsuri de distanțare socială mai stricte„, arată experţii britanici, în raportul lor către Cabinetul Johnson.

Citeşte şi România începe testarea în masă pentru COVID-19. Anunţul făcut de Adrian Streinu Cercel şi Grupul de Comunicare Strategică

Restricţiile ar urma să fie diferite pe teritoriul Marii Britanii, în funcţie de unii parametri stabiliţi la nivel naţional şi regional. „Va fi un interval de două-trei săptămâni între punerea în aplicare a măsurilor și impactul acestora în unitățile de terapie intensivă„, se mai arată în comunicatul experţilor. Totuşi, aceştia s-au declarat de acord că aceste măsuri de distanţare şi izolare nu ar fi suficiente pentru a-i proteja pe bolnavii critici.