2023, anul în care s-ar putea încheia războiul din Ucraina. Planul de pace, pregătit de către Zelenski și Biden

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia în 2023, scrie presa din SUA. Vizita lui Volodimir Zelenski la Casa Albă ar fi trasat direcțiile principale pentru parafarea păcii.

23 dec. 2022, 17:55
2023, anul în care s-ar putea încheia războiul din Ucraina. Planul de pace, pregătit de către Zelenski și Biden

În cele din urmă, Ucraina ar putea recunoaște faptul că trebuie să cedeze teritorii, pentru a fi stabilită pacea, scrie presa occidentală, The Wall Street Journal. Propunerile realiste din partea lui Volodimir Zelenski, pentru o reglementare pașnică a conflictului, ar putea fi prezentate în februarie 2023, scrie TWJ, care citează surse din SUA și Europa.

„Echipa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski lucrează la detaliile planului”, scriu jurnaliștii americani. Acest plan presupune zece puncte. Aspecte importante pe marginea acestui subiect au fost discutate în această săptămână, în cadrul vizitei președintelui de la Kiev, la Casa Albă.

Volodimir Zelenski a recunoscut că a vorbit cu Joe Biden despre căile de rezolvare a conflictului ucrainean. Într-o coversație anterioară a lui Zelenski cu Biden, oficialul ucrainean a menționat chiar inițiativa de a convoca un summit global pentru pace. În ciuda acestui fapt, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat că oficialii ruși nu au auzit până acum despre un astfel de eveniment.

În cadrul Summitului G20, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are propriul „plan de pace”, care conține zece puncte. De asemenea, liderul de la Kiev a amintit că are nevoie de garanții de securitate internaționlăș și a elaborat deja un proiect al documentului corespunzător.

 

Între timp, continuă să moară pe bandă rulantă oameni, pe fronturile din Ucraina

 

Până la încheierea păcii, ieri, președintele SUA a declarat că singura metodă pentru a nu se ajunge la cel de-Al Treilea Război Mondial este ca toate statele să ajute Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă.

De asemenea, democratul a declarat că Volodimir Zelenski este cel care va decide cum se va încheia conflictul.

„Întreaga Alianță vrea să rămână alături de Ucraina. Ideea că le dăm materiale diferite de ceea ce au deja riscă să distrugă NATO și Uniunea Europeană și restul lumii. Noi vom da ucrainenilor lucrurile de care au nevoie ca să se poată apăra, să aibă succes pe câmpul de luptă.

Am petrecut câteva sute de ore față în față cu aliații europeni, cu șefii de state din țările respective, vorbind despre motivul pentru care este în interesul lor să continue să sprijine Ucraina, lucru pe care ei l-au înțeles pe deplin. Ei nu au vrut să înceapă al treilea război mondial, să înceapă războiul cu Rusia, și lucrul acesta poate fi evitat doar dacă ajutăm Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă”, a declarat Biden.