Președintele SUA, despre războiul din Ucraina: „Zelenski va decide cum vrea să se termine”

Președintele SUA a vorbit despre războiul din Ucraina şi susține că singura metodă pentru a nu se ajunge la al Treilea Război Mondial este ca toate statele să ajute Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă. 

22 dec. 2022, 11:47
Președintele SUA, despre războiul din Ucraina: „Zelenski va decide cum vrea să se termine”
Președintele SUA, despre războiul din Ucraina

Președintele SUA, despre războiul din Ucraina. Joe Biden a afirmat că preşedintele Volodimir Zelenski va decide cum se va încheia războiul cu Rusia.

Reporter: Nu putem să îi acordăm Ucrainei toate capacitățile necesare ca să eliberăm tot teritoriul cât mai repede posibil, fără să mai așteptăm? 

Joe Biden (râzând): Răspunsul lui Zelenski este afirmativ la această întrebare! 

Volodimir Zelenski:  Sunt de acord! 

Citeşte şi: FOTO: Volodimir Zelenski, în vizită la Casa Albă. Joe Biden a garantat: „SUA va trimite în continuare rachete, pentru Ucraina”

Președintele SUA, despre războiul din Ucraina

„Întreaga Alianță vrea să rămână alături de Ucraina. Ideea că le dăm materiale diferite de ceea ce au deja riscă să distrugă NATO și Uniunea Europeană și restul lumii. Noi vom da ucrainenilor lucrurile de care au nevoie ca să se poată apăra, să aibă succes pe câmpul de luptă. Am petrecut câteva sute de ore față în față cu aliații europeni, cu șefii de state din țările respective, vorbind despre motivul pentru care este în interesul lor să continue să sprijine Ucraina, lucru pe care ei l-au înțeles pe deplin. Ei nu au vrut să înceapă al treilea război mondial, să înceapă războiul cu Rusia, și lucrul acesta poate fi evitat doar dacă ajutăm Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă”,

a spus Joe Biden.

Președintele SUA a afirmat, totodată, că Ucraina va decide cum se va încheia războiul cu Rusia, iar președintele Volodimir Zelenski a explicat, în conferința de presă de la Washington, că o „pace justă” presupune restabilirea integrității teritoriale.

Președintele Vladimir Putin nu are nicio intenție de a pune capăt acestui război. Putin nu poate fi lăsat să câștige acest război. Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război„, a afirmat Biden.

La rândul său, Volodimir Zelenski a afirmat că nu va accepta niciun compromis pentru oprirea războiului cu Rusia. „Putin continuă să atace din ce în ce mai mult obiective civile, dar va eșua. O pace justă nu va implica niciun compromis” în privința integrității teritoriale a Ucrainei, a subliniat Zelenski.

Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acțiunile împotriva noastră, împotriva poporului nostru, împotriva Europei şi a lumii libere. Noi luptăm pentru victoria noastră comună împotriva tiraniei şi vom câștiga. Sunt sigur că vom câștiga împreună„, a insistat Zelenski, potrivit CNN.