24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Bucureşti, confirmate cu coronavirus

24 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila" sunt confirmate cu coronavirus, a declarat comandantul unităţii medicale, Florentina Ioniţă Radu.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 12:11
24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Bucureşti, confirmate cu coronavirus
Potrivit comandantului Spitalului Militar București, citat de Agerpres, în acest moment în spital sunt confirmate cu COVID 24 de cadre medicale, din care trei sunt simptomatice şi sunt internate în Secţia Boli Infecţioase, o asistentă medicală este internată la Spitalul Balş şi alta la Spitalul Babeş, iar ceilalţi sunt izolaţi la domiciliu.
 
Florentina Ioniţă Radu a spus că la sfârşitul săptămânii trecute asistenta-şefă de la Secţia Cardiologie 1 a venit la spital cu simptome. „La intrarea dimineaţă pe secţie se face triajul epidemiologic al personalului şi fiecare spune dacă a avut probleme, se simte rău. Asistenta-şefă a fost la autoizolare. A doua zi a venit rezultatul pozitiv. A fost adusă pe Secţia de Boli infecţioase şi s-a început ancheta epidemiologică. În urma anchetei epidemiologice, tot personalul medical a fost trimis la autoizolare şi a fost testat. În urma testărilor, o parte din personalul medical a fost testat pozitiv”, a explicat medicul militar.
 
Potrivit Florentinei Ioniţă Radu, în cazul unei paciente care a venit în urmă cu o săptămână la UPU şi a fost confirmataă cu COVID, toţi cei care au interacţionat cu ea au fost testaţi, deşi au purtat echipamentul de protecţie.
 
„Totuşi, trei dintre cei care au fost în UPU au fost găsiţi COVID pozitiv. Asta înseamnă că aceste cadre medicale ori nu au purtat echipamentul corespunzător ori în momentul în care au făcut dezechiparea nu s-au dezechipat corespunzător. Pentru echipare şi dezechipare s-a făcut pregătire, au fost instruiţi. Probabil că cei trei din UPU nu au respectat întru totul. Secţia cardiologie 1 a fost închisă, pacienţii testaţi. (…) Asta înseamnă că, atunci când au acordat asistenţă medicală pacienţilor, ei au fost echipaţi corespunzător, dar în afara acordării asistenţei medicale pacientului atunci când au fost în zonele libere ei nu au respectat distanţarea socială şi probabil că s-a produs această infectare”, a susținut comandantul.
 
Ea a spus că pe fiecare secţie există zone destinate COVID (rezerve) în care personalul medical trebuie să intre echipat corespunzător și a susținut că Spitalul Militar Central este pregătit să facă faţă pandemiei.