271 de angajaţi de la OLTCHIM, în şomaj tehnic începând cu data de 29 iulie

Un număr de 271 de salariaţi de la OLTCHIM vor pleca în şomaj tehnic începând cu data de 29 iulie, a declarat joi liderul sindicatului Victoria din combinat, Corneliu Cernev.

RomaniaTV.net
25 iul. 2013, 08:02
271 de angajaţi de la OLTCHIM, în şomaj tehnic începând cu data de 29 iulie

E o măsură din păcate care afectează mai mulţi salariaţi, aproximativ 660. Sperăm că este printre ultimele curbe de sacrificiu pe care salariaţii de la OLTCHIM le vor mai face şi că la finalul lunii septembrie OLTCHIM va fi privatizat într-o formulă de succes care să încludă şi rafinăria ARPECHIM. În acest moment în OLTCHIM după seria de disponibilizări mai lucrează un număr de 2330 de salariaţi. Şomajul tehnic se va derula până în a doua săptămână din septembrie”, a precizat Cernev, potrivit Agerpres.

Această serie de salariaţi care pleacă în şomaj tehnic vine după ce în urmă cu 2 luni 909 angajaţi au fost disponibilizaţi.

OLTCHIM a intrat în insolvenţă la începutul acestui an şi urmează să fie privatizat potrivit acordurilor cu FMI în luna septembrie.

De altfel, în ultimele trei luni mai multe companii internaţionale de profil au vizitat atât combinatul vâlcean cât şi platforma argeşeană.