3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa, suspendaţi pentru că nu s-au vaccinat

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat joi ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran

16 sept. 2021, 14:03
3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa, suspendaţi pentru că nu s-au vaccinat

Franţa ia primele măsuri drastice împotriva angajaţilor din centrele sanitare care refuză să se vaccineze împotrivia COVID-19. Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat că aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale.

Veran a precizat că multe dintre aceste suspendări „sunt doar temporare” şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Ministrul francez al sănătăţii a precizat, de asemenea, că

cei suspendaţi nu sunt majoritar sanitari şi că lucrează în spălătorii sau în alte în servicii adiacente centrelor sanitare.

Alături de cele 3.000 de suspendări, miercuri a fost şi o zi cu „zeci de demisii”.

Autorităţile franceze au decis printr-o lege de urgenţă adoptată la începutul lunii august ca de la 15 septembrie vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie pentru angajaţii din sănătate. De asemenea, cei imunizaţi cu prima doză trebuie să aibă schema completă până la 15 octombrie.

Ministrul sănătăţii a făcut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccinează în fiecare an împotriva gripei (între 17 şi 18 milioane de persoane), să se prezinte pentru a primi şi a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

„Această a treia doză este necesară” deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a explicat el.

Franţa a raportat miecuri 9144 de noi cazuri COVID-19.