30 de studenţi, înscrişi la prima Şcoală NATO din România

Un număr de 30 de studenţi din nouă ţări participă la Sibiu, de vineri până miercuri, la prima Şcoală NATO din România. Printre participanţi se numără studenţi români şi din ţări precum Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Georgia, Grecia, Republica Moldova şi Rusia.

24 mai 2013, 10:32
30 de studenţi, înscrişi la prima Şcoală NATO din România

Studenţii vor lua parte la paneluri referitoare la noile priorităţi nord-atlantice, workshop-uri pe baza viitorului NATO în Afganistan şi a parteneriatelor NATO, precum şi o simulare de proces decizional în cazuri de criză – cum ar fi de exemplu un atac cibernetic făcut de o ţară din exteriorul Alianţei către un stat membru NATO (cel mai exponenţial pericol în prezent).

Evenimentul este organizat de Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), un ONG sibian renumit pe plan internaţional, dată fiind organizarea Summitului de Tineret NATO de la Bruxelles, unic în Europa şi cel mai mare din lume.

Potrivit Agerpres, în contextul vizitei Secretarului General NATO la Bucureşti, EADS în parteneriat cu Divizia de Diplomaţie Publică a NATO organizează primă Şcoală NATO din România, la hotel Golden Tulip Ana Tower (sala de conferinţe Emil Cioran), în prezenţa unor personalităţi precum: dr. Teodor Frunzeti – comandant şi rector al Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I” Bucureşti, lt. col. Marius Pricopi – comandant de sub-unitate în cadrul Academiei Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu, dr. Ioan Mircea Pascu – MEP, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe în Parlamentul European Bruxelles, Cdr. Res. Kurt Engelen – amiralul Forţelor Navale Belgiene şi vicepreşedinte al Asociaţiei Euro-Atlantice Bruxelles, Giuseppe Belardetti – secretarul general al Asociaţiei Atlanticului de Nord Bruxelles.