38 de avioane militare chineze au zburat deasupra Taiwanului: „China afectează pacea regională”

38 de avioane militare chineze au zburat vineri deasupra Taiwanului, cea mai mare incursiune de până acum de la Beijing, relatează BBC. Taiwanul a răspuns trimiţând avioane şi folosind sistemul de rachete.

02 oct. 2021, 08:51
38 de avioane militare chineze au zburat deasupra Taiwanului: „China afectează pacea regională”
38 de avioane militare chineze au zburat deasupra Taiwanului

38 de avioane militare chineze au zburat deasupra Taiwanului. Ministerul apărării a declarat că aeronavele au intrat în zona sa de identificare a apărării aeriene (ADIZ) de două ori.

Citeşte şi: Tren deraiat în Taiwan. Cel puţin 48 de persoane au murit

38 de avioane militare chineze au zburat deasupra Taiwanului

China vede Taiwanul ca o provincie separatistă, dar Taiwanul se consideră un stat suveran.

China s-a angajat fără voie în agresiuni militare, afectând pacea regională„, a declarat sâmbătă premierului taiwanez Su Tseng-chang, potrivit News.ro.

Preşedintele chinez Xi Jinping a promis joi că va finaliza „reunificarea” cu Taiwanul autonom şi că va „zdrobi” orice încercări de independenţă, ceea ce a stârnit o reacţie puternică din partea Taipeiului, care a acuzat Partidul Comunist de dictatură.

Rezolvarea chestiunii cu Taiwanul şi realizarea reunificării complete a patriei-mamă sunt sarcinile istorice statornice ale Partidului Comunist Chinez şi aspiraţia comună a întregului popor chinez”, a spus Xi Jinping într-un discurs pentru marcarea a 100 de ani de la apariţia Partidului Comunist.

„Toţi fiii şi toate fiicele Chinei, inclusiv compatrioţii din ambele părţi ale Strâmtorii Taiwan, trebuie să conlucreze şi să avanseze în solidaritate, zdrobind cu fermitate orice plan privind ‘independenţa Taiwanului’”, a declarat preşedintele chinez, citat de Blooomberg.