4 lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre miere

Multi oameni iubesc mierea pentru gustul ei nemaipomenit. Desi este un ingredient versatil ce poate fi folosit in prepararea a numeroase retele culinare, mierea are si multe beneficii pentru sanatate. Iata 4 noi motive pentru care trebuie sa le multumim albinelor pentru ca ne ofera acest nectar dulce.

21 oct. 2014, 19:20
4 lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre miere

1. Ajuta la tratarea ranilor

Mierea si-a capatat, pe buna dreptate, reputatia de ingredient vindecator inca din cele mai vechi timpuri. Datorita calitatilor antibacteriene poate fi folosita ca unguent pentru rani deschise. Un studiu publicat in British Journal of Surgery a aratat rezultatele folosirii mierii de catre cercetatori nigerieni. Astfel, oamenii de stiinta au folosit miere pentru a trata 59 de bolnavi de ulcer. Dupa cateva zile, starea tuturor bolnavilor s-a imbunatatit considerabil. De asemenea, la persoanele care prezentau rani infectate, acestea au fost sterilizate dupa ce timp de o saptamana plagile au fost unse cu miere.

2. Te scapa de matreata

Ai coji in cap? Mierea ar putea rezolva aceasta problema. Intr-un studiu publicat in European Journal of Medical cercetatorii au folosit o solutie diluata de miere (90 la suta miere diluata in apa calda) pentru a trata 30 de suferinzi de dermatita seboreica, o afectiune care se  manifesta prin leziuni eritematoase (rosii) insotite de scuame avand caracter grasos, localizate pe pielea capului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO