4 modalităţi de prevenire a bolilor de inimă

Bolile de inimă sunt cele care ucid cei mai mulţi români: peste 60% din decesele din ţara noastră sunt cauzate de afecţiunile cardiace, spun statisticile. De aceea, măsurile de prevenţie a acestor afecţiuni sunt foarte importante. Iată despre ce este vorba:

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 09:55
4 modalităţi de prevenire a bolilor de inimă

1. Vezi dacă eşti la risc

În primul rând, este important să vezi dacă rişi să dezvolţi o afecţiune cardiacă. Este important să îţi cunoşti dimensiunea taliei, nivelul de zahăr din sânge, cât şi nivelul de colesterol. De asemenea, este important să iei măsuri din timp, dacă în familia ta există persoane care suferă de afecţiuni cardiovasculare.

Dacă nu ştii riscurile, probabil că nu vei lua măsuri care ar putea să îţi salveze viaţa.

Citeşte şi  Băutura care desfundă arterele şi protejează împotriva bolilor de inimă

2. Fii atent la semnele pe care ţi le dă organismul

Simptomele de atac de cord la femei sunt diferite de cele care apar la bărbați. De fapt , 43% dintre femeile care au un atac nu simt nicio durere în piept . Însă, cele mai multe experimentează stări de oboseală înainte.

„Cu câteva zile sau chiar săptămâni înainte de un atac de cord, mai mult de 70% dintre femei experimentează epuizare asemănătoare gripei”, spune Marianne Legato, MD, director al Fundaţiei pentru Medicină din New York.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro