4 semne că nu te tratezi cu respect şi cum să începi

Studiile legate de psihologia umană au demonstrat că autocompasiunea este un instrument excelent în tratarea depresiei, anxietăţii, a efecţiunilor legate de mancare etc. Recent, autocompasiunea s-a dovedit a fi calea cea mai eficace pentru adoptarea unor comportamente sănătoase (inclusiv pierderea în greutate, dacă asta este ceea ce îţi doreşti). Cu toate acestea oamenii au tendinţa de a respinge autocompasiunea întrucât consideră că îi slăbeşte sau îi demotivează. 

RomaniaTV.net
29 nov. 2016, 08:44
4 semne că nu te tratezi cu respect şi cum să începi

Compasiunea este acelasi lucru ca mila de sine

De fapt, mila este aproape dusmanul compasiunii. Spre deosebire de compasiune, mila implica a fi tratat cu condescendenta ca si cum ai fi inferior din anumite puncte de vedere, cu alte cuvinte esti privit de sus pentru ca esti demn de mila. Asa ca de ce ai vrea sa te privesti cu compasiune, daca pentru tine acest termen inseamna mila?

Citeşte şi  Dovedit ştiinţific. 10 reguli care îţi pot influenţa viaţa în mod pozitiv

Compasiunea insa ii situeaza pe toti oamenii la acelasi nivel la care este si cel care sufera. Compasiunea vine de la un om care a suferit si va mai suferi pentru un semen al sau aflat in suferinta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO