40 de agresori au fost identificaţi şi duşi la secţii de poliţie VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat, duminică noapte, că 40 de agresori au fost identificaţi şi duşi la secţiile de poliţie.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 19:43
40 de agresori au fost identificaţi şi duşi la secţii de poliţie VIDEO

Agresorii au atacat forţele de ordine cu pietre şi mobilier stradat şi au incendiat mai multe obiecte, în zona magazinelor Cocor şi Unirea, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse oficiale, alte câteva zeci de persoane au fost duse, după miezul nopţii, în dubele jadarmilor.

Manifestanţii au plecat din zona Pieţei Universităţii spre Piaţa Unirii, unde au fost incendiate mai multor obiecte, printre care şi mobilier stradal.

Conflictul a izbucnit după ce manifestanţii au dat foc la un panou publicitar. Totodată, şi o gheretă de la BRD Unirii a fost incendiată de manifestanţi.

Spaţii comerciale din zona Unirii au fost vandalizate, cel mai afectat fiind un magazin de telefonie mobilă, de unde s-au furat aparate şi alte accesorii. Totodată, magazinul alimentar din spatele complexului comercial Unirea a fost vandalizat. Geamuri de la case de schimb valutar au fost sparte în furia unor grupuri de protestatari. Tot în zona Unirii, un chioşc de ziare a fost incendiat, pompierii stingând focul.

Actele de vandalism s-au înregistrat după ce jandarmii au reuşit îndepărtarea din zona Pieţei Universităţii a unor protestatari violenţi, care au aruncat cu pietre şi au făcut gesturi obscene către forţele de ordine.

Jandarmii au intervenit cu un tun cu apă, în timp ce manifestanţii au aruncat cu pietre. Unii dintre ei au încercat să-i atace pe jandarmi cu nişte cărucioare similare celor de la supermarket.

Jandarmii s-au grupat pe trei sectoare în zonă, unii acţionând spre zona Tineretului, alţii spre Carrefour, iar ceilalţi spre Palatul de Justiţie. Forţele de ordine sunt pregătite să intervină cu grenade lacrimogene, bastoane şi butelii cu gaz.

Numărul victimelor agresiunilor din centrul Capitalei a ajuns la 29, 15 fiind internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă şi la Spitalul Floreasca, dintre care trei jandarmi.