4000 de oameni au demostrat la Budapesta împotriva încălcării libertăţii presei

Aproape 4000 mii de oameni au ieşit pe străzi în Budapesta pentru a prostesta împotriva încălcării libertăţii presei. Demonstranţii au cerut guvernului Orban să nu închidă un post privat de radio, care a criticat conducerea. Licenţa de emisie a postului a fost ridicată, se pare, din motive politice.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 07:21
4000 de oameni au demostrat la Budapesta împotriva încălcării libertăţii presei

Mii de oameni şi-au arătat indignarea faţă de posibila închidere a postului privat Klubradio. Demonstranţii cer guvernului Orban să ţină seamă de criticile internaţionale tot mai dese care acuză încălcarea libertăţii presei din Ungaria.

Noua lege a presei din Ungaria a fost aspru criticată de Comisia Europeană, care a cerut guvernului Orban să modifice mai multe articole, în special pe acelea care reglementează autorizarea posturilor media.

„De la implementarea noii legi a presei, presa şi media au intrat într-un un pericol tot mai mare. Să lăsăm să se întâmple asta în continuare? Se poate vedea foarte simplu falsificarea radioului şi a televiziunii, ca o ocupare totală a guvernului asupra mediei publice”, a declarat Gyorgy Bolgar, editor radio.

Potrivit Reuters, care citează surse din presa ungară, Hillary Clinton, secretarul de stat al Statelor Unite, i-a trimis o scrisoare premierului Orban, în care i-a atras atenţia că închiderea postului Radioklub este un prilej de îngrijorare asupra democraţiei din Ungaria.